تلاش صنعت پتروشیمی ایران برای فتح بازارهای آفریقا

تلاش صنعت پتروشیمی ایران برای فتح بازارهای آفریقا به گزارش ام آی جی تی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: ظرفیتهای همکاری خوبی با کشورهای آفریقایی برای گسترش روابط در صنعت پتروشیمی وجود دارد و امکان گسترش همکاری ها مبنی بر تامین خوراک از ایران برقرار است.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از مهر، حسن عباس زاده روز یکشنبه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۴ در سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا با تبیین دستاوردها و ظرفیتهای این صنعت پیشران اشاره کرد: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به حدود ۱۰۰ میلیون تن در سال رسیده و با اجرای ۶۷ پروژه جدید، تا سال ۲۰۲۹ به ۱۳۱ میلیون تن بیشتر می شود.
وی با اعلان اینکه حال ۷۳ مجتمع پتروشیمی و سه مجتمع تولید برق و یوتیلیتی در کشور فعالیت می نمایند و دو هاب بزرگ پتروشیمی در عسلویه و ماهشهر مستقر شده و سایر شرکت های پتروشیمی در استانهای مختلف استقرار یافته است، اضافه کرد: ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی کشور به ۹۷ میلیون تن در سال رسیده است.
پروژه های توسعه ای و سرمایه گذاری در پتروشیمی
معاون وزیر نفت با اعلان اینکه محصولات تولیدی پتروشیمی ایران در گروههای مختلفی دسته بندی شده است، اضافه کرد: ظرفیت پلیمرها ۹ میلیون تن، آروماتیک ها ۴ میلیون تن، کودهای شیمیایی و کشاورزی ۹ میلیون تن و مواد شیمیایی پایه ۴۳ میلیون تن است، از این مقدار، حدود ۱۴ میلیون تن متانول تولید می شود که ۱۰ میلیون تن آن به بازارهای جهانی صادر می شود.

عباس زاده با اعلان اینکه حالا ۶۷ پروژه بزرگ پتروشیمی در دست اجراست که میانگین پیشرفت فیزیکی آنها حدود ۴۰ درصد است، اشاره کرد: این پروژه ها در چهار سال آینده به بهره برداری می رسند و ظرفیت تولید پتروشیمی کشور از ۹۷ میلیون تن به ۱۳۱ میلیون تن بیشتر می شود
وی اضافه کرد: ارزش سرمایه گذاری در این پروژه ها ۲۶ میلیارد دلار است که تا حالا حدود نیمی از این سرمایه هزینه شده است.
رشد قابل توجه تولید پلیمرها تا سال ۲۰۳۴
معاون وزیر نفت با اشاره به این که روند رشد تولید محصولات پتروشیمی تا سال ۲۰۳۴ تعیین شده است، اضافه کرد: بیشترین رشد مربوط به بخش پلیمرهاست؛ به شکلی که ظرفیت تولید پلیمرها از ۹ میلیون تن به حدود ۳۲ میلیون تن می رسد. این افزایش ظرفیت بواسطه پروژه های جدید و با هدف پیشرفت ارزش افزوده به انجام می رسد.
عباس زاده با اشاره به توسعه زنجیره ارزش محصولات اشاره کرد: بر طبق برنامه ریزی انجام شده، در سه مقطع زمانی ۲۰۲۵، ۲۰۲۹ و ۲۰۳۴ شاهد رشد قابل توجهی در تولید محصولات غائی هستیم که سهم بیشتری از ارزش افزوده را برای کشور به همراه خواهد داشت.
وی با اعلان اینکه حدود ۷۰ درصد محصولات پتروشیمی تولیدی کشور صادر می شود و ۳۰ درصد در داخل مصرف می شود، اظهار داشت: در سال گذشته، صادرات محصولات پلیمری حدود ۲.۸ میلیارد دلار، متانول حدود ۲.۲ میلیارد دلار و کود اوره حدود ۱.۷ میلیارد دلار بوده است، بعد از این محصولات پلی اتیلن ها، آروماتیک ها و آمونیاک در رتبه های بعدی صادرات قرار دارند.
معرفی ظرفیتهای همکاری به نمایندگان آفریقایی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بخش جلسه ویژه صنایع پتروشیمی در سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا، اضافه کرد: در این جلسه تلاش شد ظرفیتهای تولیدی و صادراتی صنعت پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران معرفی شود.

عباس زاده با بیان این که شرکت تجارت و صنعت خلیج فارس که در عرصه تجاری و تجارت بین المللی محصولات پتروشیمی فعال است می تواند زمینه ساز توسعه همکاریهای تجاری مشترک با کشورهای آفریقایی باشد، اظهار داشت: همین طور شرکت نفت و گاز پارسیان در عرصه صادرات کود، خصوصاً کود اوره، ظرفیتهای بسیار مناسبی برای همکاری با کشورهای آفریقایی دارد.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی با اعلان اینکه در صورت وجود زمینه های مناسب توسعه در کشورهای آفریقایی، امکان گسترش همکاری ها مبنی بر تامین خوراک از ایران برقرار است، اضافه کرد: متانول و مشتقات پایین دستی آن و سایر زنجیره های شیمیایی همچون ظرفیتهای قابل بررسی و توسعه است.
سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا، بامداد امروز یکشنبه در محل سال اجلاس سران کشورهای اسلامی و با حضور رییس جمهوری اسلامی ایران، معاون اول رییس جمهور و رییس ستاد توسعه تجارت با آفریقا، معاون رییس جمهور زیمبابوه و جمعی از مسئولان و تجار ایرانی و آفریقایی اجرا شد.


منبع:

1404/02/08
10:19:52
0.0 / 5
7
تگهای خبر: پتروشیمی , پلی اتیلن , تجارت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

سایت ام آی جی تی یک منبع ارزشمند برای علاقه‌مندان به حوزه انرژی، اقتصاد و نفت و گاز است، که با ارائه اطلاعات دقیق، تحلیل‌های به روز و پوشش گسترده موضوعات مرتبط، به کاربران کمک می‌کند تا درک عمیق‌تری از مسائل مربوط به انرژی داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌های خود در این زمینه، موفق‌تر عمل کنند
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

MIGT
migtco.ir 1397-1404 - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز

MIGT: دروازه‌ای به سوی دنیای انرژی، از نفت و گاز و سوخت فسیلی تا انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های نوین، همراه با تحلیل‌های دقیق و اخبار به روز