آب خط قرمز را رد کرد

آب خط قرمز را رد کرد ام آی جی تی: کاهش چشم گیر بارشها و ناترازی در منابع آب و برق، زنگ خطر بحران را در کشور به صدا درآورده است. بنا بر اعلام وزارت نیرو، میزان بارشها در بعضی مناطق تا 40 درصد کم شده و پیش بینی ها نشان میدهد که این روند در ماه های آتی نیز ادامه خواهد داشت.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، وضعیت منابع آبی نه فقط تامین آب آشامیدنی را در شهرهای پرجمعیت با چالش مواجه کرده، بلکه فشار مضاعفی بر منابع آبی بخش کشاورزی وارد کرده است. در همین حال، کارشناسان یکی از دلیلهای اصلی ناترازی را عدم راندمان در تولید و مصرف آب و برق می دانند. حال این پرسش مطرح می شود که دولت و دستگاه های مسئول چه برنامه ای برای روبرو شدن با این بحران دارند؟
خشکسالی کم سابقه و تهدید تامین آب شرب
محمد جوانبخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، با اشاره به کاهش محسوس بارش ها، اعلام نمود که این وضعیت سبب خشکسالی بسیار شدید شده و تامین آب آشامیدنی و کشاورزی را در استان هایی مانند تهران، خوزستان و اصفهان با مشکل روبه رو کرده است.
وی با اعلان اینکه متوسط کاهش بارشها تا سه روز پیش بالاتر از ۵۰ درصد بود، اما با بارش های اخیر این رقم به ۴۰ درصد رسیده است، اظهار داشت: پیش بینی ها از ادامه کم بارشی در ماه های آتی خبر می دهند، این شرایط نیازمند مدیریت منابع موجود و اجرای سیاستهای مؤثر برای روبرو شدن با بحران است.
مدیریت مصرف، تنها راه حل عبور از بحران
در کنار مشکلات مربوط به کاهش بارش و ناترازی منابع آبی، سخنگوی صنعت آب کشور نیز بر لزوم تغییر رویکرد مصرف آب تاکید کرد. فیروز بزرگ زاده با اشاره به اهمیت مدیریت منابع آبی اظهار داشت: وقوع یک سال ترسالی نرمال در بین سالیان خشکسالی متوالی می تواند به ذخیره سازی آب در مخازن سطحی و زیرزمینی کمک نماید، اما این مساله به تنهایی کافی نیست و ما به یک مدیریت مصرف هوشمندانه نیاز داریم.
وی با هشدار درباره ی برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی اضافه کرد: این کار نه فقط موجب شور شدن و آلودگی آب می شود، بلکه پایداری سفره های زیرزمینی را تهدید می کند. هرگونه افزایش برداشت از این منابع باید با بررسی های دقیق کارشناسی صورت گیرد.
بزرگ زاده خطاب به شهروندان تاکید کرد: تنها راه عبور از بحران، کاهش مصرف آب است. مصرف کنندگان شهری، بخش کشاورزی و صنایع باید الگوی مصرف خودرا تغییر دهند. در بخش کشاورزی، اجرای الگوی کشت متناسب با شرایط خشکسالی و کاهش سطح زیر کشت محصولات پرآب بر، لازم است.
وی همین طور نسبت به راهکارهای سطحی و ناصحیح هشدار داد و اظهار داشت: حفر چاه های جدید یا افزایش برداشت از منابع زیرزمینی نه فقط مشکل کمبود آب را حل نمی کند، بلکه بحران را تشدید خواهدنمود. تنها چاره، همکاری عمومی و پذیرش واقعیت کم آبی است.
لزوم مدیریت مصرف و اقدامات پیشگیرانه
باتوجه به شرایط فعلی، کارشناسان بر لزوم مدیریت مصرف و اجرای برنامه های طولانی مدت برای افزایش راندمان منابع تاکید دارند. کاهش هدررفت آب در شبکه های توزیع، بهینه سازی مصرف در بخش کشاورزی و افزایش راندمان نیروگاه های برق همچون اقداماتی است که می تواند در بهبود شرایط اثرگذار باشد.
در شرایطی که کشور با خشکسالی شدید و ناترازی آب و برق رو به رو است، همراهی مردم در مدیریت مصرف و اقدامات اجرائی از طرف دولت، می تواند راهگشای عبور از این بحران باشد.



منبع:

1403/12/25
11:28:18
0.0 / 5
87
تگهای خبر: آب , تولید , دستگاه , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

سایت ام آی جی تی یک منبع ارزشمند برای علاقه‌مندان به حوزه انرژی، اقتصاد و نفت و گاز است، که با ارائه اطلاعات دقیق، تحلیل‌های به روز و پوشش گسترده موضوعات مرتبط، به کاربران کمک می‌کند تا درک عمیق‌تری از مسائل مربوط به انرژی داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌های خود در این زمینه، موفق‌تر عمل کنند
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

MIGT
migtco.ir 1397-1404 - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز

MIGT: دروازه‌ای به سوی دنیای انرژی، از نفت و گاز و سوخت فسیلی تا انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های نوین، همراه با تحلیل‌های دقیق و اخبار به روز