رونمایی از بزرگترین پنجره خورشیدی شفاف جهان
ام آی جی تی: یک شرکت آمریکایی از بزرگترین پنجره های خورشیدی شفاف تولیدکننده برق در جهان رونمایی نمود.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، شرکت «نکست انرژی تکنولوژی»(Next Energy Technologies) که یک استارت آپ توسعه دهنده فناوری فتوولتائیک ارگانیک(OPV) مستقر در کالیفرنیاست، از آن چه که ادعا می کند بزرگترین پنجره فتوولتائیک آلی کاملا شفاف جهان است، رونمایی کرده است.
این پنجره با ابعاد 101.6 سانتی متر در 152.4 سانتی متر، چند لایه و مولد برق است که در خط تولید آزمایشی این شرکت توسعه داده شده است.
به نقل از فیز، این محصول جدید دارای یک لایه شفاف OPV است که در یک زیرلایه ادغام شده است.
این موفقیت، صنعت شیشه و پنجره را به توسعه نماهای زیباتر با بهره مندی از مزایای تولید انرژی خورشیدی در مقیاس کامل نزدیکتر می کند.
ترکیب زیبایی شناسی با بالاترین کیفیت، تولید برق و یکپارچگی با زنجیره تامین شیشه، یک تغییردهنده بازی در کوشش برای طراحی ساختمان های با انتشار صفر کربن است.
پنجره های شیشه ای تولیدکننده برق پایدار
دستگاه هایی به نام «فتوولتائیک آلی» از نیمه رساناهای آلی برای مهار انرژی خورشیدی و تولید برق استفاده می نمایند و یک پژوهش در دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا که برنده جایزه نوبل شد، منبع وجودی OPV است.
نیمه رساناهای مبتنی بر کربن برخلاف سایر نیمه رساناها می توانند نور را در طیف های فرابنفش و فروسرخ جذب نمایند و در عین حال نور مرئی را از خود عبور دهند. این کار با سایر نیمه رساناهای خورشیدی ممکن نیست. بدین سبب انتقال به OPV تأثیر عمیقی بر پنجره ها دارد.
فناوری OPV چندین مزیت همچون شفافیت و کارآیی ثابت در وضعیت مختلف، نور کم و دمای بالا را ارائه می دهد و از موادی تولید شده که به سادگی در دسترس، کم هزینه و فراوان هستند و در عین حال بهبود مستمر در کارایی، شفافیت و تنظیم رنگ را ممکن می سازد. علاوه بر این، OPV نیاز به استفاده از فلزات سنگین و محصولات جانبی سمی را از بین می برد و آنرا جایگزین پایدارتری می کند.
این شرکت سال قبل پنجره های OPV با ابعاد 68 در 89 سانتی متر را به نمایش گذاشت و ادعا کرد که می توانند بین 20 تا 25 درصد از بار انرژی یک ساختمان تجاری معمولی را بر دوش بکشند. این پنجره ها همین طور نور فروسرخ را جذب و تبدیل می کنند و به کاهش نیازهای گرمایش و تهویه مطبوع کمک می کنند.
این شرکت در اطلاعیه ای اظهار کرد: پوشش اختصاصی فتوولتائیک ارگانیک شفاف می تواند پنجره های تجاری را به نماهای تولیدکننده انرژی پاک تبدیل کند و ساختمان ها را پایدارتر و انعطاف پذیرتر کند و فشار وارده بر شبکه برق را کم کند.
شایان ذکر است که نحوه ساخت این پنجره ها به شکلی است که تولیدکنندگان شیشه و پنجره می توانند این پروسه را در خطوط تولید موجود خود ادغام کنند.
بگفته این شرکت، تولید آزمایشی این پنجره قدمی بزرگ به طرف ادغام انرژی خورشیدی در شیشه های شفاف برای نماهای مولد انرژی ساختمان هاست.
این نوآوری نه فقط ظاهر شیشه های سنتی را حفظ می نماید، بلکه تولید برق کارآمد را نیز فراهم می آورد.
منبع: ام آی جی تی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب