کابل های برق حاوی نانومواد برای انتقال کارآمدتر برق استفاده خواهند شد
ام آی جی تی: با همکاری دانشگاه و بخش خصوصی کابل های برق تقویت شده با فناوری نانو ارائه می شود که انتقال برق را کاراتر خواهدنمود. این گروه بر روی فناوری کابل کامپوزیت آلومینیومی تقویت شده با گرافن برای بهبود خطوط برق کار می کنند.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، یک تیم تحقیقاتی متشکل از بخش خصوصی و دانشگاهی به رهبری NETL (آزمایشگاه ملی وزارت انرژی آمریکا که روی نوآوری و راهکار هایی برای آینده انرژی پاک و ایمن کار می کند)، بر روی کربن فوق رسانای جدیدی حاوی گرافیت و گرافن متمرکز شده اند. این فناوری نوعی کابل کامپوزیت آلومینیومی است که می تواند رسانایی الکتریکی و قدرت کابل های انتقال برق را افزایش دهد که منجر به افزایش ظرفیت و کارآیی شبکه برق می شود.
علاوه بر لابراتوار NETL، تیم های تحقیقاتی از دانشگاه اوهایو و شرکت های MetalKraft Technologies، Frisk Alloy، Hydro Extensions، General Graphene Corporation و CONSOL Innovations در این پروژه همکاری دارند.
این رویکرد جدید که به عنوان کامپوزیت آلومینیوم کربن فوق رسانا (UCAC) شناخته می شود، عملکرد الکتریکی و مکانیکی برتری جهت استفاده در خطوط برق برای انتقال مطمئن و کارآمد برق خواهد داشت.
مواد هادی مانند آلومینیوم و مس که هم اکنون در شبکه برق مورد استفاده قرار می گیرند، سبب اتفلاف مقادیر قابل توجهی انرژی می شوند. این سیم ها دارای هزینه های بالا، دوام کم و ظرفیت محدود برای یکپارچه سازی منابع برق انرژی تجدیدپذیر هستند.
پژوهشگران معتقدند کابل های کامپوزیت آلومینیوم کربن فوق رسانا می توانند با افزایش قابل توجه هدایت الکتریکی و استحکام، این مشکلات را مرتفع کنند که این مساله می تواند منجر به افزایش ظرفیت شبکه، دوام و کارآیی بالاتر برای رسیدگی به تولید و تقاضای برق در آینده شود.
کونجیون وانگ از NETL می گوید که کابل های کامپوزیت آلومینیوم کربن فوق رسانا می توانند شبکه های برق موجود را ارتقاء دهند و عملکرد و مزایای اقتصادی و محیط زیستی زیادی را عرضه کنند.
وی اظهار داشت: عملکرد کابل های کامپوزیت آلومینیوم کربن فوق رسانا با ترکیب مواد کربنی با کیفیت NETL نظیر گرافیت و گرافن، در آلومینیوم با بهره گیری از روش جدید اکستروژن گرم بهبود می یابند.
وی ادامه داد: فناوری کابل کامپوزیت آلومینیوم کربن فوق رسانا این پتانسیل را دارند که راندمان انتقال برق را تا بالاتر از ۳۰ درصد بالا برند، ظرفیت خطوط برق را تا بالاتر از ۱۸۷ درصد افزایش داده، انتشار CO۲ را به میزان ۱۰٫۳ میلیون تن در سال کم کرده و امکان ادغام یکپارچه منابع انرژی متنوع و متناوب را فراهم آورند.
وانگ اظهار داشت: ما معتقدیم دوام و مقرون به صرفه بودن این فناوری هزینه های نصب و نگهداری آنرا می کاهد و از شبکه توزیع انرژی در سراسر کشور بصورت انعطاف پذیر حمایت می کند.
منبع: migtco.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب