اظهارات اقتصادی ۵ نامزد ریاست جمهوری در روز هفتم رقابت ها

اظهارات اقتصادی ۵ نامزد ریاست جمهوری در روز هفتم رقابت ها به گزارش ام آی جی تی، در هفتمین روز رقابت های انتخابات، ۴ نفر از نامزدهای ریاست جمهوری به بیان نقطه نظرات خود در حوزه های اقتصادی پرداختند.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، روز گذشته مسعود پزشکیان و مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی سه نامزد چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با حضور در سه برنامه تلویزیونی به بیان دیدگاه های خود در حوزه اقتصادی پرداختند و دو نامزد دیگر هم در شبکه ایکس دیدگاه اقتصادی خویش را مطرح نمودند.

پور محمدی: نقدهای جدی بر کل نظام برنامه ریزی و برنامه هفتم دارم
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی یکی از کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با حضور در جمع اعضای اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران اعلام نمود که نقدهای جدی بر کل نظام برنامه ریزی و بخصوص برنامه هفتم دارد، وجود ثبات مهم ترین مبحث در اقتصاد کشور است، نمی شود همیشه اوضاع را برمبنای شرایطی با تلاطم بسیار جدی تنظیم نماییم. ما به اعتمادسازی نیاز داریم و تا این امر برقرار نشود، نقشه های ما عقیم خواهد بود.



دولت موفق باید پشت مردم و بخش خصوصی باشد
او اعتقاد دارد دولت اگر می خواهد موفق باشد باید پشت مردم و بخش خصوصی حرکت نماید، مهم اینست که در حد معقولی امواج سهمگین اقتصادی را برای جامعه و فعالان اقتصادی آرام نماییم تا پیشبینی پذیر باشد و سناریوهای قابل تحققی دراین زمینه داشته باشیم. باید فعالان اقتصادی و مردم به ما اعتماد کنند. نمی توانیم با شعارهای بی مبنا حرف بزنیم اما تلاش می نماییم وضعیت اقتصادی فعلی به ثبات نزدیک شود.

حیات بخش بزرگی از اقتصاد کشور با رانت انرژی
این کاندیدای ریاست جمهوری بر این باور است که بخش بزرگی از اقتصاد کشور با رانت انرژی زندگی می کند. بخش بزرگی از سودآوری ما هم با رانت انرژی است. انرژی سوخت برای ما فساد و مشکلات زیستی ساخته و تمام سرمایه ملی ما را هم بر باد می دهد. مهم اینست که من از نظرات شما فعالان اقتصادی آگاه شوم.
بخش بزرگی از اقتصاد کشور با رانت انرژی زندگی می کند. بخش بزرگی از سودآوری ما هم با رانت انرژی است. انرژی سوخت برای ما فساد و مشکلات زیستی ساخته و تمام سرمایه ملی ما را هم بر باد می دهد. مهم اینست که من از نظرات شما فعالان اقتصادی آگاه شوم.
پورمحمدی با اشاره به اظهارات اعضای اتاق بازرگانی ایران در رابطه با مشکلات بخش خصوصی، اظهار داشت: برای کاهش امواج سهمگین بی ثباتی اقتصادی به شکلی که موضوعات اقتصاد قابل محاسبه و اندازه گیری نسبی و برای فعالان اقتصادی پیشبینی پذیر باشد، باید سناریوپذیر باشیم؛ باید برای کشور چند سناریو داشته باشیم که اگر یک مورد آنها گرفتار مشکل شد، سناریوهای دیگر را به میدان بیاوریم.

مصرف بالا باعث هدررفت سرمایه های کشور شده است
وی دیدگاه خود در مورد ناترازی انرژی را این گونه عنوان کرد: بعضاً مصرف بنزین ما به روزی ۱۴۰ میلیون لیتر می رسد که متوسط آن ۱۲۰ میلیون لیتر است، این در حالیست که ترکیه ۲۰ میلیون لیتر بنزین مصرف روزانه دارد و در اروپا هم کل مصرف آنها دوبرابر مصرف کشور است، ازاین رو مصرف بالا باعث هدررفت سرمایه های کشور و ایجاد دردسر شده است به شکلی که آلودگی هوا، ترافیک و به هم ریختن شرایط محیط زیستی را هم شاهد می باشیم.

دولت باید از تصدی گری کنار بکشد
این نامزد ریاست جمهوری اظهار داشت: همه قبول داریم بانکها نباید بنگاه داری کنند و نمی شود سرمایه و منابع مردمی را به سمت بنگاهی خاص هدایت کرد. در عین حال دولت باید قدرت هماهنگی داشته و از تصدی گری کنار بکشد. هر چند بعضی از افراد که در چرخ دنده مباحث اجرایی و بروکراسی حضور نداشتند و آنرا نمی دانند، امروز می گویند ما کارشناس نیستیم و از کارشناس استفاده می نماییم، در صورتیکه همان کارشناسان، ایده نو ندارند و مقهور چرخ دنده های بروکراسی کشور شدند.



نسل جدیدی از استارتاپ ها و تکنولوژی های جدید باید به میدان بیایند
به قول این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آی تی، هوش مصنوعی و دولت الکترونیک می توانند با پیشبینی اعداد و رقم ها مخاطرات پیش رو را به ما معرفی کنند. در عین حال نسل جدیدی از استارتاپ ها و تکنولوژی های جدید باید به میدان بیایند؛ البته من در این زمینه تخصص ندارم اما مهم اینست که بفهمیم به آن نیاز داریم و برای آن برنامه ریزی و هماهنگی نماییم. اساس این هماهنگی پشتوانه قدرت مردمی است.

راه حل مبارزه با فساد، هوش مصنوعی و توسعه دولت الکترونیک است
پورمحمدی در رابطه با مبارزه با فساد اعتقاد دارد با فساد مبارزه کرده ام و در این زمینه سررشته دارم، اما دیگران تنها دستی از دور به آتش دارند و راه برخورد با آنرا نمی دانند و با ابزار و عوامل آن آشنا نیستند. در عین حال به خوبی می دانم امروز مافیای وی پی ان چه بلایی سر حوزه آی تی، ارتباطات و اقتصاد آن آورده است. فساد تا از کشور فاصله نگیرد اقتصاد ما رونق نمی گیرد، اما مبارزه با فساد، با بگیر و ببند، جریمه و زندانی کردن محقق نمی گردد. هر چند تا حدودی باید این ها هم صورت گیرد. چاره مبارزه با فساد، ایجاد بانکهای جامع اطلاعاتی، شفافیت، کنترل هوشمند، پاسخگویی، هوش مصنوعی و توسعه دولت الکترونیک است و باید به اجرای دقیق دولت الکترونیک بازگردیم.
چاره مبارزه با فساد، ایجاد بانکهای جامع اطلاعاتی، شفافیت، کنترل هوشمند، پاسخگویی، هوش مصنوعی و توسعه دولت الکترونیک است و باید به اجرای دقیق دولت الکترونیک بازگردیم.
وی مدعی است با تجربه ای که دراین زمینه دارد می تواند گامهای خوبی در این زمینه بردارد و توفیق دراین زمینه را در رابطه با قوت بخشیدن به سلامت اقتصاد می داند.

جلیلی: شروع کار برنامه هفتم همزمان با شروع دولت چهاردهم خواهد بود
همینطور روز گذشته سعید جلیلی یکی دیگر از نامزدهای ریاست جمهوری در نشست خود با برخی صنعتگران اعلام نمود: برخی مشکلات صنعتی ریشه قدیمی دارد که ضروری است به صورت ویژه برای آن کار شود؛ مطالعات و پیشنهادات ما به دولت های مختلف دراین زمینه سالیان سال است انجام شده و منحصر به دولت شهید رئیسی هم نیست. به لحاظ روش شناسی، این که ما بیاییم و صرفا برخی مشکلات را مطرح نماییم هنر نیست. اگر می خواهیم مشکلات خصوصی سازی را برطرف نماییم باید ظرفیت ها را شناسایی کنیم؛ البته ضعف هایی در قسمت خصوصی وجود دارد که خود این مورد سبب جلوگیری از تسهیل کار شده است.






منبع:

1403/03/28
12:35:07
0.0 / 5
204
تگهای خبر: انرژی , بنزین , تخصص , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز