پتانسیل ایران برای تأمین منابع اولیه پنل های خورشیدی

پتانسیل ایران برای تأمین منابع اولیه پنل های خورشیدی به گزارش ام آی جی تی، رئیس گروه آموزش های تخصصی انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق ساتبا ضمن اشاره به هدف گذاری ایران برای تولید ۳۰ هزارمگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، اظهار داشت: با عنایت به وجود منابع سیلیکون در کشور، ایران می تواند به یکی از بازیگران تأمین کننده منابع اولیه و تولیدکننده پنل های خورشیدی تبدیل گردد.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، بهروز دشتی در نشست «توسعه فناوری انرژی های تجدیدپذیر و بومی سازی تجهیزات، فرصت ها و چالش ها» در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی انرژی تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق، ضمن اشاره به ایجاد ناترازی انرژی در سالهای گذشته، خاطرنشان کرد: برای رفع این ناترازی باید به مواردی چون بهروه وری انرژی، تنوع بخشی به منابع تولید انرژی، بهینه سازی و تأمین زیرساخت های موجود، آموزش و اطلاع رسانی دقت کنیم.

دشتی با تاکید بر اهمیت تنوع بخشی به منابع انرژی، تصریح کرد: در دولت سیزدهم علاوه بر تولید پنج هزار و ۷۸۴ مگاوات برق حرارتی و ۱۴۰۰ مگاوات افزایش ظرفیت و ارتقای راندمان، ۲۳۰ مگاوات هم نیروگاه از منابع تجدیدپذیر راه اندازی شده است.

وی حرکت به سمت منابع انرژی تجدیدپذیر را بسیار مهم ارزیابی کرد و اضافه کرد: انرژی باد و خورشید در جهان طی سالهای اخیر مورد استقبال بسیار زیادی قرار گرفته است که دراین میان استفاده از انرژی خورشیدی بسیار جذاب تر بوده و سهم ۶۶ درصدی را در سالهای اخیر به خود مختص کرده است.

وی با بیان اینکه ایران از پتانسیل بسیار بالایی جهت استفاده از انرژی خورشید در جهت تولید برق برخوردار است، افزود: برای تولید برق خورشیدی، پنل های سیلیکونی در دنیا تا حد زیادی توسعه یافته اند. هم اکنون ۷۷ درصد از پنل های خورشیدی دنیا در چین تولید می شود و البته کشورهایی چون ویتنام، مالزی و هند هم در این حوزه سهم دارند. پروژه های بزرگی هم در دنیا برنامه ریزی شده که همچون آن میتوان به مجموعه نیروگاه های ۲.۸ گیگاواتی در چین و ۲.۷ گیگاواتی در هند اشاره نمود.

دشتی اضافه کرد: هزینه تولید پنل های خورشیدی بین سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ بشدت کاهش پیدا کرده و همین سبب رونق و افزایش گردش مالی در این بخش شده است، به صورتی که گردش مالی در این بخش به ۲۳۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ رسیده است.

وی افزود: به منظور انجام برنامه ریزی و رصد فعالیتهای صنعتی در ایجاد و توسعه زنجیره انرژی سیلیکونی در کشور، از دو سال پیش جلسات کارشناسی و مدیریتی با تمام فعالین زنجیره تولید تجهیزات انرژی خورشیدی برگزار شده و ضمن بررسی روند فعالیتهای آنها، تلاش در رفع مشکلات و موانع تولید آنها به عمل آمده است. در این حوزه به بررسی منابع سیلیکونی کشور پرداخته شد. با عنایت به وجود معادن با ظرفیت مجموع ۸۰ میلیون تن مواد سیلیکونی در سرتاسر کشور ایران می تواند به یکی از بازیگران اصلی تولید منابع اصلی پنل های خورشیدی تبدیل گردد.

وی اظهار داشت: یکی از اقدامات انجام شده در جهت تحقق برنامه های دولت اطمینان از پتانسیل های اجرایی در کل زنجیره ارزش سیلیکونی در کشور بود که

به نقل از روابط عمومی ساتبا، دشتی افزود: البته علاوه بر معادن سیلیکون برای راه اندازی نیروگاه های خورشیدی، تجهیزات اصلی و مهم دیگری همچون اینورترهای خورشیدی، استراکچرها، کابل ها و... هم مورد نیاز است و زیرساخت های زیادی نیاز داریم که باید به مرور در کشور ایجاد و توسعه داده شود. بعنوان مثال برای راه اندازی ۸۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی فتوولتائیک به بیشتر از ۷۱۰۰ کیلومتر کابل دی سی یا ۳۲۰ هزارتن سازه این نیروگاه ها در کشور نیاز داریم که خوشبختانه صنایع کشور دارای آمادگی و ظرفیت مناسب برای تأمین نیازهای اجرایی این نیروگاه ها در کشور می باشند.

وی در انتها از تدوین سند برنامه ملی توسعه فناوری زنجیره ارزش سامانه های سیلیسیومی تولید برق خورشیدی برای تعیین وظایف دستگاههای مختلف به منظور تولید هشت هزارمگاوات برق خورشیدی تا سال ۱۴۰۷ اطلاع داد و اظهار داشت: تمام مطالعات مورد نیاز برای تدوین این سند در ساتبا انجام شده و بعد از دریافت تاییدات وزارت نیرو و کمیسیون های زیربنایی دولت، برای تصویب در صحن دولت ارسال شده است و امید می رود در آینده ای نزدیک مورد تصویب قرار گیرد تا بر مبنای مفاد آن راهبردهای سیستمی برای مدیریت تحقق اهداف بخشی در این حوزه، توسط دولت اجرایی شود.



1402/11/06
16:22:01
0.0 / 5
357
تگهای خبر: آموزش , انرژی , تخصص , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز