یک تولید کننده آفریقایی از اوپک خارج می شود

یک تولید کننده آفریقایی از اوپک خارج می شود به گزارش ام آی جی تی، آنگولا در تصمیمی که ضربه ای به تلاشهای اخیر تولیدکنندگان بزرگ افزایش پشتیبانی از کاهش بیشتر تولید به منظور پشتیبانی از قیمت های نفت می باشد، اعلام نمود اوپک را ترک خواهد نمود.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، دیامانتینو آزودو - وزیر نفت آنگولا - اعلام نمود سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) دیگر در جهت منافع این کشور عمل نمی نماید. این کشور به دیگر تولیدکنندگان متوسط دیگر شامل اکوادور و قطر می پیوندد که در یک دهه گذشته، اوپک را ترک کرده اند.

آزودو در بیانیه ریاست جمهوری آنگولا اظهار نمود: احساس می نماییم که آنگولا هم اکنون با ماندن در اوپک، چیزی به دست نمی آورد و برای دفاع از منافع خود، تصمیم به ترک آن گرفته است.

قیمت نفت به دنبال انتشار این خبر کاهش پیدا کرد چونکه به قول تحلیل گران، خروج آنگولا از عضویت اوپک، سوالاتی را در مورد اتحاد اوپک و اوپک پلاس ایجاد کرد. اوپک پلاس از ژانویه سال ۲۰۲۴، دور جدیدی از کاهش تولید نفت را اجرا می کند تا بازار را تقویت کند.

جیووانی استانوو، تحلیلگرموسسه مالی UBS در اینباره اظهار داشت: قیمتها به علت نگرانی نسبت به اتحاد اوپک پلاس بعنوان یک گروه، نزول کردند اما هیچ نشانه ای وجود ندارد که اعضای بزرگتر این گروه قصد دارند مسیر آنگولا را دنبال کنند.

تصمیم آنگولا برای خروج از اوپک، به دنبال اعتراض این کشور به تصمیم اوپک پلاس برای کاهش سهمیه تولیدش در سال ۲۰۲۴ صورت گرفت. این اختلاف به تاخیر در نشست سیاستی وزیران اوپک پلاس در نوامبر و توافق این گروه در مورد محدودیتهای جدید تولید، منجر شده بود.

علی الریامی - مدیر کل سابق بازاریابی وزارت انرژی عمان - اظهار داشت: این تصمیم، نشان داده است که در خود اوپک، اتفاق نظر وجود ندارد و این مساله مدتی است که وجود دارد. بدون تردید، این حرکت عواقبی خواهد داشت، اما تصور نمی کنم که کشورهای دیگر آنرا دنبال کنند.

نیجریه یکی دیگر از اعضای آفریقایی اوپک است که در کوشش برای افزایش تولید بوده و قادر نیست به اندازه سهمیه تعیین شده، نفت تولید نماید. این کشور در نشست نوامبر، سهمیه تولیدی بالاتری از جانب اوپک پلاس برای سال ۲۰۲۴ را دریافت کرد اما این سهمیه کمتر از میزان مورد نظر نیجریه بود و اگر این کشور قادر به افزایش تولید باشد، سهمیه مذکور سبب محدود شدن توانایی اش برای افزایش تولید می شود.

سه نماینده اوپک که مایل نبودند نامشان فاش شود، گفتند که تصمیم آنگولا برای جدایی، غافلگیرکننده بود، چونکه انتظار داشتند اختلاف بر سر سهمیه آنگولا به پایان رسیده باشد.

آنگولا که در سال ۲۰۰۷ به اوپک پیوست، حدود ۱.۱ میلیون بشکه در روز نفت تولید می کند، در حالیکه مجموع تولید این گروه، ۲۸ میلیون بشکه در روز است.

خروج آنگولا سبب می شود تعداد اعضای اوپک به ۱۲ کشور کاهش پیدا کند و تولید نفت این گروه، حدود ۲۷ میلیون بشکه در روز معادل حدود ۲۷ درصد از ۱۰۲ میلیون بشکه در روز تولید جهانی نفت شود و سهم اوپک از بازار جهانی را که در سال ۲۰۲۰، حدود ۳۴ درصد بود، به میزان بیشتری می کاهد.

آنگولا در سالهای اخیر به علت کاهش سرمایه گذاری و فقدان اکتشافات بزرگ نفتی، قادر به تولید کافی نفت برای رسیدن به سهمیه اوپک پلاس نبوده است.

یک مقام ارشد دولتی در اکتبر گفته بود که این کشور از سال ۲۰۰۸ که تولیدش به دو میلیون بشکه در روز شدت گرفت، برای معکوس کردن کاهش تولید کوشیده است و انتظار دارد سطح تولید فعلی را تا سال ۲۰۲۴ حفظ کند.

نفت و گاز حدود ۹۰ درصد از کل صادرات آنگولا را تشکیل می دهد و بعد از پاندمی کووید و سقوط قیمت جهانی سوخت که به اقتصاد این کشور ضربه زد، دولت آنگولا در کوشش برای کاهش این اتکای بیش از اندازه بوده است.

بر اساس گزارش رویترز، مقرر است برزیل از ژانویه به اوپک پلاس بپیوندد اما در محدودیت عرضه داوطلبانه این گروه شرکت نخواهد کرد.




1402/10/02
08:46:44
0.0 / 5
438
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تولید , تولید نفت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز