مدیرعامل آبفای كشور:
101 آب شیرین کن در کشور فعال است
به گزارش ام آی جی تی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اظهار داشت: هم اکنون در کشور تعداد 101 پروژه آب شیرین کن با ظرفیت 672 هزار و 400 مترمکعب در شبانه روز درحال ساخت و بهره برداری است.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، هاشم امینی با تکیه بر سیاست دولت در خصوص انتقال آب دریا برای مصارف شُرب و صنعت اظهار داشت: اکنون تعداد ۱۰۱ پروژه آب شیرین کن با ظرفیت ۶۷۲ هزار و ۴۰۰ متر مکعب در شبانه روز درحال ساخت و بهره برداری است که از این تعداد، ۸۰ پروژه با ظرفیت ۵۳۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانه روز درحال بهره برداری و تعداد ۲۱ پروژه با ظرفیت ۱۴۸ هزار و ۹۰۰ مترمکعب در شبانه روز درحال ساخت است که این از عزم و اراده دولت برای تامین آب آشامیدنی ساکنان حاشیه دریا نشان دارد.
امینی با اشاره به برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد: وزارت نیرو مکلف شده است بوسیله بخش خصوصی تا پایان اجرای برنامه، تمهیدات لازم برای تامین، طراحی و ساخت حداقل ۸۰ درصد از آب شیرین کن های مورد نیاز استانهای واقع در سواحل خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر را بوسیله خرید تضمینی آب شیرین شده و نیز مدیریت هوشمند و تجمیع خرید آب شیرین کن ها بوسیله انتقال فناوری به داخل توسط جهاد دانشگاهی، دانشگاه ها، مراکز پژوهش و شرکت های دانش بنیان به انجام برساند.
او درباره ی استانها و شهرهای دارای سامانه آب شیرین کن اظهار داشت: تعداد ۱۰۱ پروژه آب شیرین کن فوق از سال ۱۳۸۵ تا حالا و در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، خوزستان، ایلام، یزد، مازندران، گیلان، گلستان، سمنان، البرز، اصفهان، کرمان، مرکزی و شهر کاشان درحال ساخت و بهره برداری است.
بگفته امینی هم اکنون با ادامه فعالیت ها در دولت سیزدهم، جمعیت زیر پوشش تأسیسات آب شیرین کن در کل کشور به بالای سه میلیون و ۷۴۷ هزار نفر رسیده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ادامه به سیاست وزارت نیرو در امتداد راه اندازی تأسیسات نمک زدایی آب دریا در جزیره قشم اشاره نمود و اظهار داشت: جزیره قشم محصور در دریاست و ظرفیتی جز پروژه های نمک زدایی ندارد؛ بدین جهت تمامی پروژه های تامین آب قشم معطوف به سرمایه گذاری در بخش آب شیرین کن هاست. تا حالا با احتساب پروژه تازه تأسیس درگهان و لافت، ظرفیت تولید روزانه در شهرستان قشم به بالای ۳۸ هزار متر مکعب رسیده و با تکمیل سایر پروژه های در دست اقدام، ظرفیتی معادل ۱۲ هزار مترمکعب در شبانه روز وارد شبکه تامین آب قشم خواهد شد و جمعیت تحت پوشش این تأسیسات در جزیره قشم به ۱۱۱ هزار و ۲۰۰ نفر می رسد.
او اضافه کرد: عملیات اجرای خط انتقال آب از سایت قشم مولد به طول هشت کیلومتر به انتها رسیده است و انتقال آب به مخزن «پی پشت» با موفقیت انجام و انتقال ۵۰۰۰ مترمکعب آب در شبانه روز از سایت «قشم مولد» برنامه ریزی شده است که موجب بهبود وضعیت آب آشامیدنی جمعیتی افزون بر ۱۹هزار و ۲۹۱ نفر در جزیره قشم خواهد شد.
طبق اعلام وزارت نیرو، امینی در حوزه هزینه ساخت کارخانه آب شیرین کن عنوان کرد: سرمایه گذاری انجام شده توسط بخش خصوصی برای تولید این میزان آب شیرین بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان است.
او درباره ی سایر پروژه های انجام شده در جزیره قشم طی سال جاری اظهار داشت: ارتقای آب شیرین کن شهر سوزا که موجب پایداری تامین آب و افزایش ظرفیت تولید از ۱۰۰ متر مکعب به ۲۰۰۰ مترمکعب در شبانه روز شده است، ارتقاء و بازسازی ایستگاه پمپاژ سدهای خالصی و مپنا، راه اندازی خط انتقال از تأسیسات قشم مولد به طول هشت کیلومتر برای تامین آب مورد نیاز شهر لافت و ۱۱ روستای منطقه با جمعیت ۱۹هزار نفر (آب تولیدی ۳۰۰۰ مترمکعب) از مهم ترین اقدامات برای تامین پایدار آب آشامیدنی این جزیره بوده است.
بگفته امینی ارزش پروژه های انجام شده و در دست انجام در سطح جزیره قشم از شروع دولت سیزدهم تا حالا بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان است.
منبع: ام آی جی تی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب