افزایش روزانه ۶۰۰ هزار بشکه ای تولید نفت خام ایران
به گزارش ام آی جی تی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از افزایش روزانه 600 هزار بشکه ای تولید نفت خام در دولت سیزدهم آگاهی داد و اظهار داشت: برنامه امسال هم رشد تولید و بهره برداری از طرح های مختلف همسو با این مساله است.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، خجسته مهر با اعلان اینکه در کشور گرفتار ناترازی گاز هستیم، بدین جهت اگر سرمایه گذاری و تکنولوژی جدید نداشته باشیم گرفتار ناترازی در بخش نفت هم خواهیم شد، اظهار داشت: ۵۰ درصد بودجه پژوهشی وزارت نفت مربوط به شرکت ملی نفت ایران است که از این مقدار ۵۰ درصد آن به دانشگاه ها اختصاص یافته است و الان با دانشگاه ها بصورت مسئله محور همکاری می نماییم.
وی ادامه داد: تا حالا در بحث احیای چاه های نفتی شش قرارداد امضا شده و انتطار داریم این کار ادامه یابد، ازدیاد برداشت نفت و گاز یکی از مسائل کلیدی ما است، اگر بتوانیم یک درصد ازدیاد برداشت در مخازن نفتی کشور داشته باشیم ۸ میلیارد بشکه به ذخایر قابل استحصال افزوده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلان اینکه در تولید گاز مهم ترین چالش فعلی ما مصرف بی رویه و بالای داخلی است، اظهار داشت: بنا بر این عمده سهم ۱۴.۵ درصدی خود از درآمدهای نفتی و گازی کشور را صرف افزایش توان تولید گاز کشور می نماییم.
خجسته مهر با اعلان اینکه میدان مشترک پارس جنوبی حدود ۵۰ درصد ذخیره گازی ایران را در خود جای داده و الان ۷۰ درصد تولید گازی ایران را به عهده دارد، اظهار داشت: در ابتدای دولت سیزدهم با توجه با ناترازی و تعهدهای صادراتی، تلاش شد تولید گاز را افزایش دهیم، بطوریکه برای اولین بار ۷۰۵ میلیون مترمکعب در روز از ۳۷ سکوی پارس جنوبی در خلیج فارس تولید گاز انجام و رکورد جدید ثبت گردید.
تولید از فاز ۱۱ تا قبل از زمستان شروع می شود
وی با اعلان اینکه تولید سریع از فاز ۱۱ در دستور کار است و تا حالا ۴ حلقه چاه حفاری و خطوط لوله دریایی آن برای انتقال به خشکی انجام شده است، اظهار داشت: مقدمات انتقال سکوی c فاز ۱۲ پارس جنوبی به موقعیت فاز ۱۱ انجام شده و سکو روی بارج قرار دارد و به زودی در محل خود نصب خواهد شد.
خجسته مهر با اعلان اینکه از طرف دیگر مناقصه ساخت جکت و سکوی دوم فاز ۱۱ برگزار شده است و تلاش می شود قبل از زمستان تولید از این فاز با ظرفیت ۱۱ میلیون مترمکعب در روز شروع شود. این کارها بسیار باارزش و در سطح بین المللی است که از طرف مهندسان و متخصصان داخلی در حال انجام می باشد درحالی که می گفتند تنها شرکت توتال می تواند آنرا انجام دهد.
برنامه ریزی برای حفاری ۳۵ حلقه چاه جدید در پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلان اینکه بتازگی به هدف اکتشافی جدیدی در میدان بلال رسیدیم و درحال ساخت جکت برای بهره برداری از این میدان هستیم، اظهار داشت: در اکتشافات و حفاری های جدید به یک بلوک جدید گازی در میدان مشترک پارس جنوبی رسیده ایم که اگر اقتصادی باشد، برنامه توسعه آنرا شروع خواهیم کرد، بر طبق برنامه ریزی هم برای اسیدکاری ۴۰۰ حلقه چاه در میدان گاز پارس جنوبی برای بهبود و افزایش تولید است، از سویی برنامه ریزی برای حفاری ۳۵ حلقه چاه جدید در پارس جنوبی (حفاری میان چاهی) و برگزاری مناقصه آنها درحال اجراست که هدف آن جبران افت تولید است.
خجسته مهر با اعلان اینکه در فاز ۲ و ۳ پارس جنوبی شیرین سازی هم انجام دادیم که روزانه ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی شیرین تولید کردیم که یکی از دلیلهای افزایش تولید همین بود، اظهار داشت: در نفت مناطق مرکزی هم برنامه افزایش تولید داریم.
جمع آوری ۸۰ درصد گازهای مشعل جنوب کشور
وی با تأکید بر این که برنامه جدی ما پیگیری پروژه های جمع آوری گازهای مشعل است، اظهار داشت: در مسافرت اخیر رییس جمهوری به خوزستان سه کارخانه گاز و گاز مایع به بهره برداری رسید که روزانه ۸۵۰ میلیون فوت مکعب گاز مشعل را جمع آوری می کنند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلان اینکه حالا ۸۰ درصد گازهای مشعل استان خوزستان و برخی استانهای همجوار جمع آوری می شود و برنامه ما، جمع آوری ۱۰۰ درصدی است.
خجسته مهر با اعلان اینکه در دو سال اخیر ما از مرحله گفتمان در زمینه شرکت های دانش بنیان عبور کردیم و فرهنگ استفاده از توان این شرکتها را به دست آوردیم، اظهار داشت: تعداد این شرکتها در صنعت نفت و گاز از ۱۵۰ به ۵۰۰ شرکت رسیده و شاهد رشد و شکوفایی آنها بوده ایم.
وی با اعلان اینکه امسال قانون برنامه هفتم توسعه ابلاغ خواهد گردید که در این برنامه بر افزایش تولید و ازدیاد برداشت تاکید شده است، اظهار داشت: بدین جهت شرکت ملی نفت ایران را باید تولیدمحور نماییم و نسبت به قبل با جدیت بیشتر در تولید پیش برویم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلان اینکه عمده کارهای تحقیقاتی ما بصورت مستقیم مربوط به رشد تولید نفت و گاز بوده است، اظهار داشت: با توجه به این که بحث خوردگی نیز بصورت مستقیم بر روند تولید ما تأثیرگذار است، باید بر این مساله تمرکز بیشتری داشته باشیم، برای اینکه یک خوردگی معمولی در لوله های دریایی و خشکی بر تولید ما تأثیر می گذارد که نمونه آنرا در خط لوله دریایی فاز ۱۶ داشتیم که بیش از ۲۸ میلیون مترمکعب از تولید گاز کشور را کم کرد.
بگفته خجسته مهر تولید نفت و گاز باید دانش بنیان باشد تا بتوانیم آنرا رشد دهیم. اگر بتوانیم کیفیت زیرساخت ها در صنعت نفت را بالا ببریم توانسته ایم تولید را افزایش دهیم.
منبع: migtco.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب