سخنگوی صنعت آب:

مشکلی برای تأمین آب کشور نیست

مشکلی برای تأمین آب کشور نیست به گزارش ام آی جی تی، سخنگوی صنعت آب اظهار داشت: بر مبنای برنامه ریزی های صورت گرفته، تأمین آب آشامیدنی پایدار تمام استان ها بدون مشکل صورت می گیرد، پایتخت هم دوران اوج مصرف را پشت سر گذاشت و الان شرایط تأمین آب کل کشور نرمال می باشد.


فیروز قاسم زاده در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به آخرین وضعیت منابع آبی کشور، اظهار نمود: مخازن سدهای کشور حالا ۳۶ درصد پر شدگی دارند، ۱۷.۸ میلیارد مترمکعب آب در مخازن سدها موجود است که نسبت به سال قبل یک درصد مثبت ارزیابی می شود.
وی ادامه داد: از آغاز سال آبی نزدیک دو میلیارد مترمکعب آب وارد مخازن سدهای کشور شده که نسبت به سال قبل چهار درصد مثبت بوده، با کنترلی که روی خروجی ها صورت گرفت، تابحال میزان خروجی پنج درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.
سدهای تهران ۱۷ درصد پر هستند
سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه سدهای تهران در حال حاضر ۱۷ درصد پرشدگی دارند، که نسبت به سال قبل کاهش حجمی معادل ۲۰ درصد دارند، اظهار داشت: مطابق برنامه ریزی های صورت گرفته با تمرکز روی تأمین مطمئن آب آشامیدنی، باتوجه به شروع بارش های پاییزه و تغذیه مجدد مخازن، با در دستور کار قرار دادن مدیریت مصرف، بدون تنش از شرایط موجود عبور می شود.
قاسم زاده با تکیه بر این که این ۳۶ درصد پر شدگی نباید با ۱۰۰ درصد حجم مخزن مقایسه شود، اظهار داشت: حالا در پاییز قرار داریم و طبیعتا بارش های پاییزه و در ادامه آن، بارش های زمستانه می تواند بسیار کارگشا باشد. معمولاً ۴۵ درصد بارندگی کشور در زمستان اتفاق می افتد و مخازن از این طریق تغذیه بیشتر خواهند شد.
به قول وی به صورت متوسط در این مقطع زمانی مخازن سدها می بایست ۴۲ تا ۴۳ درصد پر بودند که حالا این گونه نیست و سدها ۳۶ درصد پر هستند.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه در استان اصفهان سد زاینده رود بارش هایی را دریافت کرد و روند کاهش حجم مخزن سد متوقف شده و در حال حاضر ۱۱ درصد پرشدگی را در این سد شاهد می باشیم، اظهار نمود: همینطور بارش های اخیر وضعیت مناسبی را در سدهای استان خوزستان به وجود آورد. سد کرخه و سیمره ورودی داشتند و روند کاهش تعدیل شده و امیدواریم با بارش های پیش رو در سد کرخه بازهم شاهد افزایش ورودی باشیم.
جیره بندی آب در تهران در دستور کار نیست
قاسم زاده ضمن اشاره به وضعیت تأمین آب در تهران، اظهار داشت: هم اکنون در هیچکدام از برنامه هایی که تدوین شده و مطابق آنها پیش می رویم هیچگونه جیره بندی برای آب تعریف نشده و به صورت کامل این مسئله از دستور کار ما خارج است.
وی افزود: امکان دارد مدیریت فشار در شبکه وجود داشته باشد اما اگر یک ارزیابی از تهران داشته باشیم، پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم و با تغذیه مخازنی که اتفاق می افتد برنامه ای برای جیره بندی وجود نخواهد داشت.
در همه استان ها آب آشامیدنی پایدار تأمین می شود
سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه بر مبنای برنامه ریزی های صورت گرفته، حدودا در همه استان ها آب آشامیدنی پایدار تأمین خواهد شد، خاطرنشان کرد: هیچ استانی وجود ندارد که در افق ۶ ماه و یا یک سال آتی مشکلی از نظر تأمین آب آشامیدنی داشته باشد بنابراین تمام برنامه ها دیده شده و با طرح های اضطراری که اجرایی شده حدودا محدودیت های تأمین آب آشامیدنی برطرف شده است.
قاسم زاده با اشاره به اینکه به بخش کشاورزی سفارش می شود که در تمام کشور به صورت ویژه در استان هایی مانند خوزستان و اصفهان کشت پاییزه را وابسته به بارندگی ها کنند، اظهار داشت: اگر کشت های پاییزه با اتکا به بارش های درحال وقوع باشند، سبب ذخیره بیشتر آب در مخازن خواهد شد و در ادامه برای تأمین آب مشکلی نخواهیم داشت.
وی ضمن اشاره به اهمیت مدیریت مصرف در قسمت های مصرف، اظهار داشت: پایبندی به الگو مصرف در قسمت خانگی و الگو کشت در قسمت کشاورزی اهمیت ویژه ای دارد و خواهش ما از همه مشترکان در تمام بخش ها اینست که به این مهم توجه داشته باشند.




منبع:

1401/08/28
10:11:22
0.0 / 5
743
تگهای خبر: آب , صنعت , كشور , مشترك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز