پایگاه آمریكایی بلومبرگ گزارش كرد
ده ها میلیون بشکه نفت و میعانات ایران آماده ورود فوری به بازار
به گزارش ام آی جی تی، پیشرفت های صورت گرفته در مذاکرات هسته ای، توجهات را به ذخایر نفت قابل توجه ایران و امکان صادرات فوری آنها به مصرف کنندگان در صورت دستیابی به توافق نهایی، معطوف کرده است.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، شرکت ردگیری کشتی کپلر برآورد کرد حدود ۹۳ میلیون بشکه نفت و میعانات ایران در کشتی هایی در خلیج فارس و در سواحل سنگاپور و نزدیک به چین، نگهداری می شوند. شرکت ورتکسا میزان نفت ذخایر شناور را ۶۰ تا ۷۰ میلیون بشکه برآورد می کند. همینطور نفت در حجم های کوچکتر، در مخازن ساحلی وجود دارد.
جان دریسکول، استراتژیست ارشد شرکت "جی تی دی پاور کامپنیز" در اینباره اظهار داشت: ایران ذخایر شناور قابل توجهی دارد که می توانند فورا وارد بازار شوند. با این وجود مشخص کردن پوشش بیمه و نقاط تحویل، اندکی زمان خواهد برد.
احتمال بازگشت نفت ایران به بازار جهانی در صورت رفع تحریم های آمریکا، برای معامله گران نفت بعد از مبحث تحریم های اتحادیه اروپا ضد صادرات نفت روسیه، در درجه دوم اهمیت قرار دارد. خریداران با شمارش معکوس برای آغاز تشدید محدودیت های اتحادیه اروپا برای واردات نفت روسیه از دسامبر، کلنجار می روند. همینطور فروش نفت از ذخایر نفت استراتژیک آمریکا که توسط دولت بایدن به مدت شش ماه اجرا می شود، در اکتبر تمام می شود.
احتمال بازگشت نفت ایران به بازارهای نفت جهان، در هفته های اخیر سبب کاهش بهای معاملات آتی شده و سیگنال های در ارتباط با کمبود عرضه از مناطق دیگر را تا حدودی جبران کرده است.
طبق برآورد شرکت ورلد واید پاور، ذخایر نفت شناور ایران با عرضه روزانه حدود ۱۰۰ میلیون بشکه نفت به بازارهای جهانی قابل مقایسه است. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در مدت شش ماه، حدود ۱۸۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک این کشور برداشت کرده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، از زمانی که دولت ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا، معافیت از تحریمها برای واردات نفت ایران را برای مشتریان این کشور تمدید نکرد، برآوردهای مختلفی از میزان صادرات روزانه نفت ایران وجود دارد و چین بزرگترین مشتری نفت ایران مانده است.
به گفته جان دریسکول، ایران می تواند خلا بر جای مانده از تحریم نفت روسیه در اروپا را در اسپانیا، ایتالیا، یونان و حتی ترکیه پر کند و همینطور سهم بازارش را در آسیا حتی با وجود پیشنهادهای جذابی که برای خریداران این منطقه وجود دارد، پس بگیرد.
طبق آمار کپلر، در سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸، اروپا به ترتیب ۷۴۸ هزار بشکه و ۵۲۸ هزار بشکه نفت ایران را مصرف کرد در حالیکه آسیا به ترتیب، ۱.۲ میلیون و حدود یک میلیون بشکه نفت ایران را دریافت کرد.
منبع: ام آی جی تی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب