طرح آبرسانی غدیر به کجا رسید؟
ام آی جی تی: آبرسانی غدیر برای تامین آب خوزستان به 83 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است؛ اجرای طرح میان مدت غدیر سبب خواهد شد مردم خوزستان برای همیشه با خشکسالی و کم آبی خداحافظی کنند و آنطور که وزیر نیرو اعلام نموده این طرح در هفته های پیش رو به بهره برداری می رسد.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، طرح آبرسانی غدیر خوزستان از سال ۱۳۸۸ با هدف اولیه تامین آب برای شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان عنوان شد، اما پس از مدتی قرار شد چند شهر دیگر به مجموع شهرهای برخوردار از طرح غدیر افزوده شود، اما در طول این سال ها به انتها نرسید.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم طرح میان مدت برای غدیر از طرف وزیر نیرو عنوان شد تا با اجرای آن مشکلات طرح بلندمدت کاهش یابد؛ در طرح غدیر مقرر می باشد برای ۲۶ شهر و ۱۶۰۸ روستای استان خوزستان آبرسانی صورت بگیرد.
این طرح حداکثر ۲۴ مترمکعب بر ثانیه می تواند آبرسانی داشته باشد که در عمل ۴۶۵ میلیون مترمکعب ظرفیت آبرسانی اتفاق خواهد افتاد. خاصیت این طرح آنست که برای ۴.۷ میلیون نفر از جمعیت استان خوزستان تامین آب خواهد داشت. همین طور با این تنوع سازی اگر حوضه های آبریز کرخه، دز و کارون با شرایط تغییر اقلیم گرفتار خشکسالی شوند، تامین آب مشکلی با تنوع لحاظ شده نخواهد داشت.
در طرح میان مدت غدیر قسمتی از آب باکیفیت از سد دز تامین خواهد شد. این طرح حدود ۵۰ درصد ارتقای کیفیت تامین آب را به همراه خواهد داشت. افق در نظر گرفته شده برای طرح اولیه سال ۱۴۲۵ بود که باهدف زودتر اجرا شدن طرح میان مدت از طرف وزیر نیرو عنوان شد. مشاوران طرح زمانی را برای اجرا در نظر گرفتند که با موافقت وزیر روبرو نشد و درنهایت برنامه زمان بندی ۳۶ ماهه عنوان شد.
افتتاح در هفته های آتی
آنطور که علی اکبر محرابیان - وزیر نیرو - بتازگی اعلام نموده در استان خوزستان چند طرح آبرسانی وجود دارد که یکی از این طرح ها غدیر است؛ این استان با دو مشکل اساسی، کمیت و کیفیت آب روبرو بود. در شهرهای جنوبی آب کافی نمی رسد که در این سال ها نیز شاهد آن بودیم. بنا بر این با طرح های اضطراری مسئله را حل کردیم. موضوع دوم تامین آب از کرخه یا کارون بود که موجب می شد آب باکیفیت وجود نداشته باشد. در این سال ها طرح هایی مطرح شد؛ طرحی را که مصوب کردیم، سبب می شود که کمیت آب تا ۲۵ سال تضمین شود و کیفیت آب نیز به سد دز برسد که بالاترین کیفیت آب سدهای کشور است. همین طور در حداقل ممکن زمان اجرا خواهد شد.
او با اعلان اینکه این طرح در مراحل پایانی قرار دارد و ۴.۷ میلیون نفر را پاسخگو خواهد بود، اظهار نمود: امیدواریم در هفته های آتی این طرح به بهره برداری برسد اما با اجرای این طرح در خوزستان موضوع آب آشامیدنی به انتها نمی رسد چونکه در شرق و جنوب شرق استان نیز طرح هایی را در دست اجرا داریم که جزو طرح های اولویت دار وزارت نیرو بشمار می رود.
بهبود کمی و کیفی آب خوزستان با بهره برداری از طرح میان مدت غدیر
محمد جوانبخت - معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا - نیز در مورد این طرح اظهار داشت: در تابستان امسال شرایط کمی و کیفی آب شهر اهواز، شهرهای پایین دست استان و روستاهای حاشیه کرخه با بهره برداری از طرح میان مدت غدیر بهبود پیدا خواهدنمود.
وی اظهار نمود: طرح میان مدت آبرسانی غدیر در امتداد سیاست های دولت جدید و جهت تامین کمی و کیفی آب آشامیدنی مردم خوزستان، از ماه های گذشته شروع شده است.
وی با اعلان اینکه سال هاست بحث طرح آبرسانی غدیر در خوزستان مطرح است، اضافه کرد: متاسفانه مشکلاتی در بحث آب آشامیدنی خوزستان وجود داشت که با رویکرد جدید در دولت سیزدهم تحت عنوان پروژه های طرح میان مدت آبرسانی غدیر، این مشکلات درحال حل شدن است.
طرح میان مدت آبرسانی غدیر از ماه های گذشته شروع شده و خوشبختانه پیشرفت بسیار خوبی دارد. حالا در ایستگاه پمپاژ w۲ از کانال دز و خطوط انتقال آب از بخش آبگیر w۲ به اهواز اقدامات خوبی انجام شده است. همین طور در ایستگاه ام الدبس نیز اقدامات خوبی شده و کار در مراحل نهایی است. با بهره برداری از خط غدیر شاهد شرایط خوب کمی و کیفی در آب شهرهای مورد نظر خواهیم بود.
منبع: migtco.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب