گزارش ام آی جی تی؛
نصب موفقیت آمیز سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی بعد از ۲۰ سال
ام آی جی تی: سکوی 3200 تنی فاز 11 پارس جنوبی به عنوان یک پروژه بزرگ دریایی در خلیج فارس بامدادان امروز (هفتم تیرماه 1402) با موفقیت نصب گردید و نقطه عطف قابل توجهی را برای بخش انرژی ایران رقم زد.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از مهر، مهرماه ۱۴۰۱ بود که با بیان قید فوریت از طرف مجموعه شرکت ملی نفت ایران بمنظور پیش گیری از مشکل ناترازی گاز در زمستان و با هدف تولید سریع گاز از فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی قرار شد با کاربست تمام توان و تجهیزات موجود، حفر ۴ حلقه چاه در این فاز مرزی تکمیل شود؛ همین طور با هدف نهایی کردن تولید از این میدان قرار شد تا با انتقال سکوی بهره برداری فاز C۱۲ میدان گاز پارس جنوبی به موقعیت فاز ۱۱B، خلأ ناشی از ساخت سکو که به طور معمول بین سه تا پنج سال به طول می انجامید جبران شده و تولید از این میدان هرچه سریعتر نهایی شود.
جابه جایی یک سکوی بهره برداری از موقعیت خود به موقعیتی جدید اقدامی ابتکاری و راهگشا از طرف شرکت ملی نفت ایران برای سرعت بخشی به روند توسعه فاز مرزی ۱۱ بود. این اقدام که حتی در دنیا هم کم نظیر است (بر اساس آمار موجود، قبل از این، جابه جایی سکو یک یا دو بار برای سکو های نفتی آن هم توسط بزرگ ترین شرکت های نفتی جهان انجام شده اما آماری از انجام آن برای سکوهای گازی وجود ندارد)، برای اولین بار در دولت سیزدهم رقم خورد.
هر چند که کمبود امکانات و محدودیت های بین المللی سبب شد تا پیمانکار پروژه با بعضی مشکلات عملیاتی جابه جایی سکو رو به رو شود اما در نهایت با پذیرش ریسک از طرف مدیران و کارکنان صنعت نفت و با کمک متخصصان و کارشناسان ایرانی اقدام های اولیه و برش پایه های سکو انجام شد و سکوی فاز ۱۲ بر روی شناور قرار گرفت تا برای نصب منتقل شود.
با اولویت گذاری ها و برنامه ریزی های شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم اما بامدادان امروز شاهد نصب موفقیت آمیز سکوی ۳۲۰۰ تنی فاز ۱۲ که بوسیله شناور اوشنیک به موقعیت فاز ۱۱B رسیده بود، بودیم. نصب این سکو که برای استخراج و فرآوری گاز طبیعی از میدان گازی پارس جنوبی طراحی شده، نه فقط نشان دهنده تخصص و توان فنی مهندسان ایرانی است، بلکه عزم کشور را برای بهره برداری از منابع عظیم انرژی خود برجسته می کند. انتظار می رود با بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز طبیعی ایران به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
افزون بر این، نصب موفقیت آمیز این پلت فرم، عزم ایران برای توسعه بخش انرژی با وجود چالش های مختلف را نشان میدهد. این کشور در شرایطی موفق به نصب این سکو شده که سال ها تحریم های اقتصادی تحمیل شده مانع دسترسی آن به فناوری های پیشرفته و سرمایه گذاری خارجی بوده با اینحال دولت سیزدهم با تاکید بر توانمندی های بومی توانست بر موانع فائق آمده و به پیشرفت های شایان توجهی در بخش انرژی برسد.
پیش بینی می شود که این سکو روزانه حدود ۵۶ میلیون متر مکعب گاز طبیعی تولید نماید. این افزایش تولید نه فقط ایران را قادر می سازد تا نیازهای انرژی داخلی خودرا برآورده کند، بلکه توانایی های خودرا به عنوان صادرکننده گاز طبیعی نیز می افزاید و از سویی به رشد اقتصادی کشور و بطور بالقوه تقویت موقعیت آن در بازار جهانی انرژی نیز کمک خواهدنمود.
منبع: migtco.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب