احتمال افت فشار آب در تهران

احتمال افت فشار آب در تهران به گزارش ام آی جی تی، مدیر دفتر بهره برداری و توسعه شبکه توزیع و کاهش آب بدون درآمد اظهار داشت: باوجود افزایش مصرف و کاهش بارندگی ها برنامه ای برای جیره بندی و یا قطع آب در تهران وجود ندارد، اما در صورت ادامه افزایش مصرف آب احتمال کاهش فشار آب در بعضی از شبکه ها وجود دارد.


علی اکبر ملکوتی در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه تهران طی سه سال پی درپی خشکسالی را تجربه می کند و همین مساله باعث شده تا منابعی که به عنوان منابع سطحی تامین کننده آب آشامیدنی شهروندان ساکن در شهر تهران است در پشت سدها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند، اظهار داشت: میزان ذخایر سدهای تهران در مقایسه با سال قبل کم شده و از سال آبی جاری تا کنون تنها حدود ۱۰۳.۵ میلیمتر بارندگی در حوضه های آبریز را شاهد بودیم.
وی با اعلان اینکه میزان بارش هادر مقایسه با زمان مشابه سال قبل ۱۲.۹ درصد کاهش داشته است و باید توجه داشت که سال قبل نیز سال آبی خشکی بود، اظهار داشت: میزان بارش ها در مقابسه با مدت متوسط طولانی مدت نیز ۳۹ درصد کم شده است، به سبب بارش ها خداوند را شاکر هستیم اما باید در جریان باشید که این بارندگی ها بصورت برف بوده و به سبب این که سرما در ارتفاعات حاکم است مانع از ذوب برف و آورد آب پشت سدها در وضعیت فعلی می شود.
مدیر دفتر بهره برداری و توسعه شبکه توزیع و کاهش آب بدون درآمد با تأکید بر این که همچنان نیازمند مدیریت و کنترل مصرف در شهر تهران هستیم، اظهار داشت: منابعی که در شهر تهران برای تامین آب آشامیدنی درنظر گرفته می شود عمدتاً از منابع آب سطحی است، این منابع محدود هستند و باید رویکرد مصرف تغییر کند، از آب آشامیدنی برای مصارف غیر ضرور استفاده نشود.
ملکوتی با اشاره به سنت خانه تکانی و افزایش مصرف آب در این ایام، اظهار داشت: در این شرایط لازم است که از شرایط جایگزین استفاده نمائیم، از آب آشامیدنی برای شستشو در و پنجره حیات و... استفاده نشود و از روش های کم آب بر بهره ببریم چونکه منابعی که حالا بصورت محدود در اختیار ما است باید به آیندگان تحویل داده شود.
افزایش افسارگسیخته مصرف آب
وی با اشاره به میزان مصرف آب در وضعیت فعلی، اظهار داشت: مصرف لحظه ای آب ۵۲ هزار لیتر بر ثانیه در ایام گذشته ثبت گردید، این عدد نسبت به سال قبل بالا رفته و نباید میزان مصارف بیش از متوسط ۳۶ هزار لیتر باشد، شهروندان باید میزان مصرف را مدیریت کنند، هرچه بیشتر بتوانیم مدیریت نماییم شرایط بهتر خواهد بود.
مدیر دفتر بهره برداری و توسعه شبکه توزیع و کاهش آب بدون درآمد اشاره کرد: با وجود افزایش مصرف هیچ برنامه ای برای جیره بندی آب در تهران وجود ندارد اما هرچه مصرف افزایش پیدا کند به جهت اینکه بتوانیم تامین آب در شهر تهران را داشته باشیم نیاز داریم که روزانه ذخیره های مخزن را به اندازه حداقل یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب داشته باشیم، هرچقدر شهروندان آب بیشتری مصرف کنند حجم مخازن شهر تهران که بصورت شبانه روز ذخیره می شود کاهش می یابد و این مساله منجر به افت فشار در بعضی از شبکه ها می شود.
ملکوتی با اشاره به لزوم توجه به مدیریت مصرف، اظهار داشت: در حال گذر از فصل سرما هستیم، افزایش دما منجر به افزایش مصرف خواهد شد پس لازم است میزان مصرف کنترل شود تا منابع به طوور صحیح توزیع شود.
وی با تأکید بر این که در ماه های آتی و با گرم شدن هوا شاهد ورود روان آب های حاصل از ذوب برف در بالادست سدها به داخل مخازن آبی هستیم، اشاره کرد: تمام بارش هایی که در حوضه تامین آب شهر تهران داریم بصورت برف بوده که بصورت روان آب در مخازن سدها جاری می شوند.
بگفته مدیر دفتر بهره برداری و توسعه شبکه توزیع و کاهش آب بدون درآمد تا کنون مکزان بارش ها کمتر از سال قبل بوده و باید متوسط ۳۰۰ متوسط بارندگی در تهران داشته باشیم تا از منابع پایدار برخوردار باشیم، تا کنون ۱۰۳.۵ میلیمتر بارندگی در تهران را شاهد بودیم که در مقایسه با سال قبل که سال خشکی نیز بوده میزان بارش ها کم شده است.




منبع:

1401/12/10
08:14:53
0.0 / 5
489
تگهای خبر: آب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز