مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی:

ایجاد کارخانه نوآوری در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی

ایجاد کارخانه نوآوری در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به گزارش ام آی جی تی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اظهار داشت: کارخانه نوآوری را به منظور رفع نیازهای فناورانه منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی از جانب شتاب دهنده ها و دانش بنیان ها ایجاد خواهیم کرد.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، فرصت ها، توانمندی ها و چالش های علمی و فناورانه صنعت پتروشیمی با رویکرد استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در نشست مشترک پیام برزگر، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با مهدی صفری، معاون مرکز توسعه فناوری راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یحیی میرزایی، معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خوزستان و شرکتهای دانش بنیان بررسی گردید.
پیام برزگر، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در این جلسه ضمن اشاره به خصوصیت های منحصربه فرد اولین قطب پتروشیمی ایران بیان نمود: منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با مساحت ۲ هزار و ۸۵۰ هکتار امروز ظرفیت بیشتر از ۲۶ میلیون تنی دارد، سال گذشته بیشتر از ۱۸ میلیون تن تولیدات پتروشیمی داشتیم و حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن از تولیدات این منطقه به خارج از کشور صادرات شد.
وی با اشاره به اینکه در ۶ ماه نخست سال جاری نزدیک به ۲ میلیارد دلار ارزش صادرات منطقه بوده است، اظهار نمود: سال گذشته بیشتر از ۳ میلیارد دلار صادرات داشتیم و ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن هم به بازارهای داخلی محصول عرضه دادیم که از راه بورس کالا و دیگر مسیرهای فروش به دست تولیدکنندگان کشور رسیده است.
منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی؛ از مبادی اصلی ارزآوری کشور
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی افزود: این منطقه، قطب صنعت پتروشیمی و یکی از مبادی اصلی ارزآوری و رفع نیازهای داخل در عرصه صنعت پتروشیمی است؛ ظرفیت بسیار بالایی که به همت جوانان غیور، توانمند و جسور میهن اسلامی در سرتاسر کشور و بخصوص جوانان شریف و توانمند استان خوزستان و شهرستان های بندرماهشهر، بندر امام خمینی (ره) و چمران شکل گرفته است.
برزگر اضافه کرد: منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی امروز در راه اقتدار صنعتی قرار دارد؛ مدیریت آن در همه زمینه ها به صورت کامل درون زا و بدون وابستگی به خارج از کشور، با همت جوانان غیور ایرانی رو به پیشرفت حرکت می کند.
وی با اشاره به اینکه می خواهیم مسیر پیشرفت را با سرعت و جهش بیشتر ادامه دهیم، بیان نمود: در این راه نیازمند دانش روزآمدتر و روش های مناسب تری هستیم که همه اینها در ابزار دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان متبلور می شود.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اضافه کرد: آبروی کشور در خیلی از عرصه ها به علم و دانش درون زا وابسته است و علم یکی از مهم ترین عوامل تمدن سازی است که اگر با اخلاق و فرهنگ همراه باشد می تواند سبب سرافرازی کشور شود.
پتروپالایشگاه می تواند تحریم فروش نفت را بشکند
برزگر ضمن اشاره به ظرفیت عظیم پتروپالایشگاه برای عبور از تحریم ظالمانه و ایجاد ارزش افزوده بیان نمود: پتروپالایشگاه ها با عنایت به منابع نفتی، همینطور تحریم های ظالمانه ای که فروش نفت را با دشواری روبه رو می کند، می توانند فضای مناسبی برای پیشرفت اقتصاد کشور باشند. پتروپالایشگاه با انعطاف پذیری و ارزش افزوده ای که برای کشور بوجود می آورد فرصت خوبی برای تأثیرگذاری کشور بر بازارهای جهانی فراهم می سازد، ازاین رو ورود دانش بنیان ها به عرصه طراحی پتروپالایشگاه در شرایط کنونی یک لزوم است.
وی افزود: تولید مواد وارداتی که در مقیاس کوچک و حجم کم استفاده می شوند، می تواند یکی از نگاههای شرکتهای دانش بنیان باشد، چونکه تولید کردن و ایجاد کارخانه برای این حجم از واردات از جانب شرکتهای پایین دستی به صرفه نیست و شرکتهای دانش بنیان می توانند با بومی سازی و تولید این گونه مواد وارداتی به کشور و اقتصاد خدمت کنند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با اشاره به اینکه شرکتهای دانش بنیان افزون بر حل مشکلات می توانند نقش های دیگری هم ایفا کنند، اظهار نمود: دانش بنیان ها نباید تنها رویکرد عرضه چاره مشکل داشته باشند، بلکه می توانند نقش های دیگری هم در صنعت و اقتصاد ایفا کنند. دانش بنیان ها باید قالب های رایج حوزه فعالیت خویش را کنار گذارند و جسورانه رویکرد جهادی و مواضع انقلابی در ورود به عرصه های مختلف اتخاذ کنند.
برزگر اظهار داشت: بازرگانی یکی دیگر از مواردی است که ورود تفکر خلاق و مرزشکن در آن لازم است و اگر جسارت توأم با دانش در صادرات وجود داشته باشد، شاهد جهش در اقتصاد خواهیم بود.
وی اضافه کرد: به دنبال ایجاد پیوند دانش بنیان با پتروشیمی با استفاده از ظرفیت عظیم صنعت پتروشیمی هستیم. کارخانه نوآوری را ایجاد خواهیم کرد که شتاب دهنده ها و دانش بنیان ها برای حل مشکلات و نیازهای فناورانه در کنار منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی باشند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در انتها اظهار داشت: در آینده نزدیک دانش بنیان ها بعنوان یکی از اجزا و ساختارهای جدانشدنی صنعت پتروشیمی در قسمت هایی همچون اچ اس ئی و پدافند غیرعامل، زیرساخت ها، طراحی، دانش فنی، کارآفرینی، افزایش ظرفیت و سرمایه گذاری و صادرات در سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به شمار خواهند رفت.

1401/09/08
14:55:14
0.0 / 5
577
تگهای خبر: آب , پالایشگاه , پتروشیمی , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز