واكنش بازار نفت به انتها ماه عسل روسیه و عربستان

واكنش بازار نفت به انتها ماه عسل روسیه و عربستان ام آی جی تی: عربستان سعودی و روسیه تابحال نتوانسته اند درباب كاهش بیشتر تولید نفت در واكنش به شیوع ویروس كرونا به توافق برسند و اتحاد نفتی سه ساله آنها در ریسك فروپاشی قرار گرفته است.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه نوشت: عربستان سعودی به سبب اختلاف نظر با روسیه درباب تاثیر بیماری كووید ۱۹ روی تقاضای جهانی برای نفت، در حال بررسی خروج از پیمان با مسكو است. بر همین مبنا عربستان سعودی با امارات متحده عربی و كویت كه به اتفاق یكدیگر بیشتر از نیمی از ظرفیت تولید اوپك را می سازند، برای كاهش گروهی تولید نفت به میزان ۳۰۰ هزار بشكه در روز مذاكره كردند.

جیمز ویلیامز، اقتصاددان انرژی در موسسه WTRG Economics اظهار نمود: اگر این اتحاد شكسته شود، واكنش فوری آن، افت قیمتهای نفت خواهد بود اما این مسئله می تواند با كاهش چشم گیر تولید اوپك معكوس شود. من تردید دارم كه اتحاد اوپك نزدیك به انحلال باشد اما اتحاد تولیدكنندگان اوپك و غیراوپك شكننده است.

اوپك چندین دهه است كه مایل است روسیه عضو این گروه شود. از دهه ۸۰ روس ها از چنین اقدامی خودداری كردند اما سرانجام ریزش قیمتهای نفت در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ آنها را پای میز مذاكره كشاند. افزایش تولید نفت شیل آمریكا انگیزه اصلی برای همكاری میان دو طرف بود.

خبر اختلاف نظر میان تولیدكنندگان نفتی كه روز جمعه انتشار یافت، بعد از برگزاری یك نشست فنی روی داد كه در آن كاهش تولید موقتی عنوان شد. كمیته فنی مشترك تولیدكنندگان اوپك و غیراوپك كه به این گروه متشكل از ۲۳ كشور تولیدكننده نفت مشاوره می دهد، اوایل ماه میلادی جاری پیشنهاد كرد علاوه بر كاهش تولید ۱.۷ میلیون بشكه كه فعلا اجرا می شود، تولید نفت ۶۰۰ هزار بشكه دیگر از آوریل كاهش داده شود.

توافق فعلی اوپك پلاس برای كاهش تولید ۱.۷ میلیون بشكه در روز تا اختتام مارس اجرا می شود و عربستان سعودی تولیدش را داوطلبانه ۴۰۰ هزار بشكه در روز بیشتر كاهش داده كه به معنای كاهش تولید ۲.۱ میلیون بشكه در روز توسط اوپك پلاس است.

مانیش راج، مدیر مالی شركت "ولاندرا انرژی" در این زمینه اظهار داشت: اختلاف میان اوپك و روسیه تردیدهای جدی درباره تداوم كاهش تولید و بازگشت اشباع عرضه به بازار را برانگیخته است. بازار احتمال فروپاشی كامل اوپك پلاس را لحاظ كرده كه در نتیجه چنین رویدادی، میزان عرضه دو تا سه میلیون بشكه در روز افزایش پیدا خواهدنمود.

اظهارات شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی كه روز جمعه با اشاره به اخبار اخیر به رویترز اظهار داشت: خبر قطع همكاری با روسیه مهمل و پوچ است، موجب شد قیمت نفت از ركورد پایین روزانه خود بهبود پیدا كند با این وجود همچنان با كاهش بسته شد.

به گفته راج، در گذشته عربستان سعودی عمده بار كاهش تولید را به دوش گرفت. مسئله مطرح این است كه آیا اوپك همچنان مایل خواهد بود بدون همراهی روسیه تمامی سهمیه كاهش تولید را بپذیرد. بازار بر این باور است كه اوپك چنین كاری نخواهد كرد و این ترس موجب افت قیمتها شده است.

در نشست كمیته فنی اوپك و غیراوپك روسیه پیشنهاد عربستان سعودی برای كاهش تولید به میزان ۶۰۰ هزار بشكه در روز را رد كرد. مقامات روسیه ضرورتی برای كاهش تولید نمی بینند برای اینكه تاثیر ویروس بر تقاضا برای نفت محدود است برای اینكه آنها انتظار دارند تقاضای ضعیف تر برای نفت با افت شدید عرضه در لیبی و تحریمهای جدید مقابل فروش نفت ونزوئلا جبران شود.

مارشال استیوز، تحلیلگر بازار انرژی شركت HIS Markit اظهار داشت: اگر كاهش تولید در سه ماهه دوم اجرا شود و تقاضا برای نفت تا آن زمان بهبود پیدا كند، اتحاد اوپك پلاس ممكنست سهم بازار بیشتری را به رقیبان خود واگذار كند. اگر اپیدمی كرونا تا اوایل مارس كه زمان برگزاری دیدار رسمی اوپك پلاس است، مهار نشود، انتظار می رود این گروه به كاهش بیشتر تولید متوسل شود.

بر اساس گزارش ماركت واچ، آژانس بین المللی انرژی بتازگی دورنمای رشد تقاضای جهانی برای نفت را به سبب شیوع ویروس كرونا به پایین ترین حد از سال ۲۰۱۱ كاهش داده است و انتظار دارد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۰ به میزان ۳۶۵ هزار بشكه در روز رشد كرده و به ۸۲۵ هزار بشكه در روز بالغ شود.





منبع:

1398/12/04
23:14:45
5.0 / 5
3811
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تحریم , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز