سخنگوی اتحادیه صادركنندگان فرآورده های نفتی:
قیمت واقعی نفت مبنای تعیین نرخ خوراك پالایشگاهها شود
به گزارش ام آی جی تی سخنگوی اتحادیه صادركنندگان فرآورده های نفتی اظهار داشت: اگر وزارت نفت قیمت های واقعی را در فرمول تعیین نرخ خوراك واحدهای پالایشی قرار دهد، قیمت خوراك از آنچه حالا وجود دارد، كمتر خواهد شد.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از مهر، سید حمید حسینی سخنگوی اتحادیه صادركنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی امروز در یك نشست خبری با اشاره به اینكه طی یك ماه گذشته بازار فرآورده های نفتی شرایط پرنوسانی را تجربه كرده است، اظهار داشت: تأثیرات قیمتی نفت سبب شد تا بخش پایین دستی صنعت نفت كه در حوزه فرآورده ها است، نوسانات زیادی را تجربه كند به نحوی كه نرخ نفت كوره از ۵۱۰ دلار در هر تن به ۴۷۰ دلار كم شد كه با روش های جاری نمی توان چنین شرایطی را مدیریت كرد.
وی افزود: فرمولی كه وزارت نفت برای تعیین نرخ خوراك پالایشگاه ها استفاده می نماید، منجر شده تا قیمت خوراك با وجود نرخ كنونی نفت افزایش داشته باشد. بدین سان می توان گفت خوراك بخش پایین دستی صنعت نفتی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد رشد را تجربه كند.
سخنگوی اتحادیه صادركنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به اینكه دولت در سال قبل قسمتی از تورم را به صورت دستوری كنترل كرد، اضافه كرد: دولت بازار ارز را به شكل دستوری مدیریت كرد و اجازه نداد كه اوضاع بازار ارز با نوسانات شدیدی روبرو شود اما این مدیریت تا حدی امكان پذیر است. به جرأت می توان گفت استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی، تأثیر چندانی در سبد معیشتی مردم نداشت.
به گفته حسینی، زمانی كه دولت دست از دخالت در بازار ارز برداشت، اوضاع معیشتی مردم آرام گرفت. چنانچه بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات اختصاص دادند اما تأثیری در بازار نداشت.
وی گفت: دولت درآمد حاصل از حدود دو میلیون و ۱۲۰ هزار بشكه نفت خوراك پالایشگاهی را می تواند به صورت مستمر دریافت كند، این در شرایطی است كه در بخش صادرات نفت خام به سبب تحریم ها با مشكلاتی روبرو می باشیم و حضور یك نهاد تنظیم گر ضروری می باشد.
سخنگوی اتحادیه صادركنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی اظهار داشت: انتظار داریم وزارت نفت نرخ نفتی كه به بازارهای اروپا یا چین (با تخفیف های مشخص) صادر می كند را برای محاسبه خوراك پالایشگاه ها در فرمول قرار دهد؛ بنظر می رسد اراده جدی برای ایجاد یك نهاد رگولاتوری در این عرصه وجود ندارد با وجود آنكه ایجاد چنین نهادی از وظایف شركت ملی نفت ایران بشمار می رود.
حسینی در بخش دیگری از اظهارات خود به رقابت در فضای بورس انرژی اشاره نمود و اظهار داشت: باید نقاط مثبت و منفی را در بورس بپذیریم. بطور كلی باید گفت اشتباهات رخ داده در دولت های یازدهم و دوازدهم مانند تصمیم گیری های اشتباه در دولت های نهم و دهم بود با این تفاوت كه در آن دوره با سرعت بیشتری مبادرت به چاره جویی می كردند.
وی با اشاره به اینكه از زمانی كه وزارت نفت، بخش پالایشی را به بخش خصوصی واگذار كرده است، هیچ دخالتی در حوزه قیمت گذاری نیز ندارد، اشاره كرد: اگر وزارت نفت قیمت های واقعی را در فرمول تعیین نرخ خوراك واحدهای پالایشی قرار دهد، بی گمان قیمت خوراك از آنچه حالا وجود دارد، كمتر خواهد شد.
این فعال بخش خصوصی درانتها با تاكید بر اینكه شاهد تخفیف هایی بین ۷ درصد (بازارهای اروپا) و ۴ درصد (بازارهای آسیایی) برای قیمت نفت هستیم، اشاره كرد: شرایط صنعت بخش پایین دستی صنعت پالایش كشور به نحوی است كه در حوزه قیر، عراق با جدیت بسیار زیادی به بازار تركیه ورود كرده و در حال خارج كردن این بازار از دست ایران است.
منبع: ام آی جی تی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب