قیمت نفت تا آخر سال به ۱۰۰ دلار می رسد؟

قیمت نفت تا آخر سال به ۱۰۰ دلار می رسد؟ به گزارش ام آی جی تی، تقاضای جهانی قوی برای نفت بخصوص از جانب چین به همراه گزارشهایی از کاهش ذخایر نفت در سراسر دنیا، امکان دارد به معنای آن باشد که قیمت نفت می تواند قبل از پایان سال ۲۰۲۳، به مرز ۱۰۰ دلار صعود کند.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، اوپک به علت کاهش داوطلبانه تولید عربستان سعودی و اختلال موقتی در بارگیری نفت در پایانه فورکادوس نیجریه به علت خطر نشت، ماه میلادی گذشته، نفت کمتری تولید کرده است. این آمار بر مبنای منابع مختلف، متفاوت می باشد، اما نظرسنجی رویترز نشان داده است که این گروه در ژوییه، ۸۴۰ هزار بشکه در روز کمتر از ژوئن، نفت تولید کرده است و هیچ سیگنالی از اینکه در کاهش تولید خود بازبینی خواهد کرد، نشان نمی دهد.

نتایج از همین حالا هم دیده می شود؛ قیمت نفت افزوده شده و از این هم بالاتری می رود، به صورتی که قیمت نفت برنت اوایل هفته جاری، به بالای ۸۵ دلار در هر بشکه رسید و نفت وست تگزاس اینترمدیت هم به ۸۲ دلار در هر بشکه صعود کرد. حالا سؤال اینست که قیمتهای نفت پیش از این که اوپک تسهیل محدودیت عرضه را آغاز کند، تا چه سطحی خواهند رسید؟ سوال دیگر اینست که آیا در صورت لزوم، اوپک قادر خواهد بود تولید خویش را به سرعت افزایش دهد؟

تحلیلگران پیش از این گفته بودند که عربستان سعودی برای پیشبرد طرحهای بلندپروازانه خود که برنامه متنوع سازی افق ۲۰۳۰ را تشکیل می دهد، به نفت ۹۰ دلار در هر بشکه نیاز دارد. با این وجود، اگر قیمتها بیش از اندازه بالا برود، به تقاضا صدمه می زند و اثر بومرنگی خواهد داشت که نه سعودی ها و نه دیگر اعضای اوپک نمی خواهند چنین چیزی را تجربه کنند.

در عین حال، این امکان دارد سرآغاز روند صعودی قیمت نفت باشد، چونکه در حالیکه عربستان سعودی عمدا تولید خویش را کاهش داده است، نیجریه و آنگولا نتوانسته اند طبق سهمیه تعیین شده از جانب اوپک، نفت تولید کنند و تولید لیبی باردیگر مختل شده و همزمان، رشد تولید در مناطق نفت شیل آمریکا کند شده است.

اگر تمام پیشبینی های که از رشد تقاضا خبر می دهند و در روند صعودی اخیر قیمتها موثر بوده اند، محقق شوند، این به معنای آن است که نفت می تواند پیش از پایان سال، باردیگر به ۱۰۰ دلار صعود کند. این چشم انداز بخصوص به دنبال گزارشهایی در خصوص کاهش ذخایر نفت در بعضی از نقاط جهان، قابل قبول شده است.

تحلیلگران بانک جی پی مورگان هفته جاری اعلام نمودند که تا پیش از این، سطح ذخایر جهانی نفت و سوخت تأثیر چندانی بر قیمت های بین المللی نفت نداشت، اما وضعیت حالا به علت تحریم های غرب ضد روسیه تغییر یافته است چونکه خرید و فروش نفت و سوخت، بیشتر به ارزهایی غیر از دلار آمریکا صورت می گیرد.

با توجه به تنوع ارزی، میزان عرضه فیزیکی واقعی کالاهای مورد معامله، بعنوان عامل اثرگذار بر قیمت آنها، اهمیت پیدا کرده و تقاضا حالا به کانون توجه معامله گران بازگشته است.

اوپک و هم آژانس بین المللی انرژی هر دو نرخ رشد سالانه تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۳ را بیشتر از دو میلیون بشکه در روز برآورد کرده اند. اوپک میزان رشد تقاضا را ۲.۴ میلیون بشکه در روز و آژانس بین المللی انرژی، ۲.۲ میلیون بشکه در روز پیشبینی کرده است. با این وجود، آژانس اخطار داده است که رشد تقاضا برای نفت در بین مدت به میزان قابل توجهی آهسته خواهد شد.

جدیدترین آمار واردات و ذخایر چین، تاییدکننده تقاضای قوی این کشور برای نفت است؛ چنان که حدودا همه، این کشور را بزرگترین محرک تقاضا برای نفت در جهان می دانند. واردات چین نزدیک به رکوردهای بالای اخیر است و نفت در مخازن این کشور به سرعت در حال افزایش می باشد. این وضعیت به چین، اهرمی برای تاثیرگذاری روی قیمتها در صورت افزایش بیش از اندازه آنها می دهد. تحلیل گران می گویند که به محض اینکه پکن از قیمتها ناراضی شود، فروش نفت خام از ذخایر خویش را آغاز خواهد نمود که اساسا مشابه برداشت نفت از ذخایر نفت استراتژیک آمریکا توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا پارسال خواهد بود.

همه چیز به این بستگی خواهد داشت که عربستان سعودی تا چه مدتی تمایل دارد به کاهش داوطلبانه تولید خود ادامه دهد. طبق جدید ترین آمار تولید ناخالص داخلی، اقتصاد این کشور در سه ماهه دوم با کاهش قیمت نفت، کند شده است. حالا که قیمتها رو به بهبود هستند، احیانا اقتصاد عربستان هم بهبود پیدا خواهد نمود و به ریاض دلیل خوبی برای ادامه محدود کردن تولید نفت می دهد.

در این بین، داده های گردآوری شده توسط بلومبرگ حاکی از رکوردزنی حفاری برای استخراج نفت در روسیه است. تعداد چاه های تولیدی جدید حفاری شده در نیمه اول سال ۶.۶ درصد بیشتر از برنامه ریزی شده و ۸.۶ درصد بیشتر از میزان حفر شده در نیمه اول سال ۲۰۲۲ بوده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، این به معنای عرضه بالقوه اضافی است که می تواند به کاهش قیمتها کمک نماید، همانطور که رکورد صادرات نفت روسیه به چین در اوایل سالجاری، به تعدیل قیمتها کمک کرد. با این وجود، از آنجائیکه روسیه و عربستان سعودی در یک کمپ هستند، این عرضه تا وقتی که دو راس اصلی اوپک پلاس صلاح ندانند، بالقوه باقی خواهد ماند.




1402/05/14
08:45:20
0.0 / 5
337
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تحریم , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز