انرژی خورشیدی در خاورمیانه درخشنده تر شد
ام آی جی تی: چندین کشور خاورمیانه، در پروژه های انرژی خورشیدی، سرمایه گذاری سنگینی انجام داده اند تا سهم انرژی تجدیدپذیر را در سبد انرژی پاک خود، بالا برند.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، چندین کشور در سراسر خاورمیانه، باتوجه به نور فراوان خورشید برای تولید حجم بالایی از انرژی پاک، درحال سرمایه گذاری در پروژه های عظیم انرژی خورشیدی هستند. از عمان و عربستان سعودی گرفته تا امارات عربی متحده و قطر، آینده انرژی خاورمیانه بطور فزاینده ای سبز بنظر می رسد.
در سالیان اخیر، تغییر روند قابل توجهی در بخش انرژی خاورمیانه روی داده است، برای اینکه خیلی از دولت های منطقه به استقبال دوران انرژی های تجدیدپذیر استقبال رفته اند؛ هر چند خیلی از آنها، بازهم سوخت های فسیلی را آینده دار می بینند.
طبق گزارش شرکت مشاوره «ریستاد انرژی»، انتظار می رود انرژی سبز تا سال ۲۰۴۰، از مصرف سوخت فسیلی پیشی بگیرد و فتوولتائیک خورشیدی، در صدر منابع انرژی پاک قرار گیرد. پیش بینی می شود که فتوولتائیک خورشیدی، تا سال ۲۰۵۰، بالاتر از نیمی از برق خاورمیانه را در مقایسه با ۲ درصد در سال ۲۰۲۳، تامین کند. انتظار می رود که منابع انرژی تجدیدپذیر تا آن زمان، حدود ۷۰ درصد از ترکیب تولید برق منطقه را تشکیل دهند.
پیش بینی می شود تقاضا برای برق در خاورمیانه، از ۱۲۰۰ تراوات ساعت هم اکنون، به حدود ۲۰۰۰ تراوات ساعت افزایش یابد. سوخت های فسیلی هم اکنون، منبع حدود ۹۳ درصد از تولید برق منطقه هستند و گاز طبیعی برای امنیت انرژی میان مدت، محوری دیده می شود. با این وجود، چندین کشور درحال سرمایه گذاری هنگفتی در انرژی سبز هستند تا درنهایت، از اتکا به سوخت های فسیلی فاصله بگیرند. این سرمایه گذاری ها با متنوع سازی اقتصادی که در چندین استراتژی توسعه منطقه، برجسته شده، همراه شده است.
در عمان، دولت در نظر دارد سهم انرژی های تجدیدپذیر را در سبد انرژی، به ۳۰ درصد تا سال ۲۰۳۰، بین ۶۰ تا ۷۰ درصد تا سال ۲۰۴۰ و ۱۰۰ درصد تا سال ۲۰۵۰ افزایش دهد. ماه، جاری دولت عمان، ۲ نیروگاه فوتوولتائیک خورشیدی را در استان الدخیلیه افتتاح نمود. این دو نیروگاه به اتفاق هم، ظرفیت تولید یک گیگاوات را دارند و بزرگترین نیروگاه های خورشیدی در عمان تا به امروز هستند.
این نیروگاه ها از بالاتر از دو میلیون پنل فوتوولتائیک خورشیدی تشکیل شده اند. نیروگاه های مذکور، تولید انرژی تجدیدپذیر عمان را از ۶.۶ درصد، به ۱۱ درصد می افزاید و آلایندگی کربن را حدود ۱.۴ میلیون تن در سال می کاهد و برق کافی برای تامین روشنایی حدود ۱۲۰ هزار خانه را فراهم می آورد.
در امارات عربی متحده، «استراتژی انرژی پاک دبی ۲۰۵۰»، هدف ۷۵ درصد انرژی پاک را تا سال ۲۰۵۰، مشخص کرده و «چشم انداز ۲۰۳۰» ابوظبی، تولید ۳۰ درصد انرژی تجدیدپذیر را ظرف پنج سال آینده هدف گذاری کرده است.
در ژانویه، دولت، تاسیسات انرژی خورشیدی ۲۴ ساعته شرکت انرژی های تجدیدپذیر مصدر را افتتاح نمود که شامل ۵.۲ گیگاوات ظرفیت خورشیدی و ۱۹ گیگاوات ساعت ذخیره باتری است که امکان تولید یک گیگاوات انرژی تجدیدپذیر را بصورت شبانه روزی فراهم می آورد.
سلطان الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته اظهار داشت: به مدت چندین دهه، بزرگترین مانع در مقابل انرژی های تجدیدپذیر، امکان تامین متناوب و بدون وقفه برق پاک در شبانه روز بوده است.
شرکت «قطر انرژی» در سپتامبر، اعلام نمود که در نظر دارد یک نیروگاه خورشیدی ۲ گیگاواتی در قطر راه اندازی کند که می تواند ظرفیت خورشیدی این کشور را تا پایان دهه جاری، دو برابر نماید. این شرکت نفت دولتی در نظر دارد این تاسیسات را در منطقه دخان قطر بسازد.
شرکت های «قطر انرژی» و توتال انرژی، نخستین نیروگاه خورشیدی ۸۰۰ مگاواتی خود در الخرسعه را در سال ۲۰۲۲ راه اندازی کردند و «قطر انرژی» در نظر دارد دو پروژه دیگر را با ظرفیت ۸۷۵ مگاوات در شهرهای صنعتی راس لفان و مسیعید، توسعه دهد. افزایش ظرفیت خورشیدی قطر به چهار گیگاوات تا سال ۲۰۳۰، حدود ۳۰ درصد از نیازهای تولید برق این کشور را تامین خواهدنمود.
در عربستان سعودی، دولت، توافقنامه ای برای ۳۰ گیگاوات تولید فوتوولتائیک خورشیدی امضا کرد. صندوق سرمایه گذاری دولتی عربستان سعودی (PIF)، دو توافق تولید فوتوولتائیک خورشیدی با شرکت های چینی جینکو سولار و انرژی تجدیدپذیر تی سی ال ژونگ هوان، امضا کرد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، در اکتبر هم شرکت تامین برق سعودی (SPPC)، لیستی از متقاضیان برای فاز غائی دور پنجم برنامه انرژی تجدیدپذیر ملی دولت را اعلام نمود. این پروژه ها شامل نیروگاه السداوی به ظرفیت دو گیگاوات در شرق عربستان سعودی، پروژه الماسه به ظرفیت یک گیگاوات در استان شمالی حیل، یک نیروگاه ۴۰۰ مگاواتی در غرب استان مدینه و پروژه ۳۰۰ مگاواتی در غرب استان مکه هستند.
منبع: migtco.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب