هدر رفت آب در ایران پایین تر از میانگین جهانی

هدر رفت آب در ایران پایین تر از میانگین جهانی به گزارش ام آی جی تی، یک مقام مسوول اظهار داشت: میانگین جهانی هدررفت آب را در حدود 35درصد و این رقم را در ایران 31.3 درصد عنوان نمود و به تشریح 7 اقدام وزارت نیرو در سال 1402 برای کاهش آب بدون درآمد پرداخت.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از وزارت نیرو، علی سیدزاده با اعلان اینکه آب بدون درآمد در شبکه توزیع آب بصورت اختلاف بین کل ورودی به سیستم و مصارف مجاز با درآمد تعریف شده است، به تقسیم آب بدون درآمد به سه بخش هدر رفت واقعی، هدر رفت ظاهری و مصارف مجاز بدون درآمد اشاره نمود.
وی با تکیه بر این که بالا بودن آب بدون درآمد در یک سیستم، منجر به هدر رفتن و اتلاف منابع با ارزش و محدود آب و سرمایه گذاری های غیرضروری در بخش تولید می شود، اضافه کرد: بر این اساس کاهش آب بدون درآمد یکی از مباحث و اقدامات کلیدی در مدیریت سیستم های آبرسانی بوده و خصوصاً در وضعیت کاهش و کمبود منابع آب، جلوگیری از هدر رفت آب تصفیه شده، نقش مهم تری را ایفا می کند.
وی در رابطه با مزایای کاهش آب بدون درآمد در شبکه، اظهار داشت: در این رویکرد نیاز به تولید و تصفیه آب کمتر خواهد شد و متعاقباً صرفه جویی زیادی در هزینه های بهره برداری و نگهداری رخ داده و نیاز به توسعه ظرفیت به تعویق خواهد افتاد. هدر رفت ظاهری کم شده و اسراف در مصرف کم شده و میزان کل مصرف کمتر می شود. درک و شناخت بهتری از الگوی مصرف واقعی به وجود آمده و در نتیجه امکان بهینه کردن سیستم های توزیع و بهبود پیش بینی تقاضا فراهم می شود. علاوه بر این جریان های فاضلاب و آلودگی ها کمتر خواهد شد.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفای کشور با اعلان اینکه حجم آب بدون درآمد و یا هدر رفت آب در جهان بسیار زیاد است، اشاره کرد: هر ساله بیش از ۳۲ میلیارد متر مکعب آب تصفیه شده بوسیله نشت از شبکه های توزیع هدر می رود. علاوه بر آن ۱۶ میلیارد متر مکعب در سال، آب تصفیه شده به دست مشترکان می رسد اما به دلایلی همچون مصارف بدون مجوز (آب دزدی)، عدم دقت در اندازه گیری و خطای مدیریتی به حساب نمی آید (قبض صادر نمی شود).
سیدزاده با اشاره به این که میانگین جهانی هدر رفت آب در حدود ۳۵ درصد برآورد شده است، اشاره کرد: این در حالیست که در بعضی کشورهای دارای درآمد کم، مقدار هدر رفت در حدود ۵۰-۶۰ درصد منابع آبی است.
وی با اعلان اینکه در کشورهای درحال توسعه، هدر رفت منابع ناشی از سطوح بالای آب بدون درآمد، شایان توجه است، افزود: برمبنای یک برآورد محافظه کارانه از کل هزینه های سالانه خدمات و تأسیسات آبرسانی مربوط به آب بدون درآمد در سرتاسر جهان، این رقم در حدود ۱۴ میلیارد دلار است که در حدود یک سوم از این مقدار مربوط به کشورهای درحال توسعه است.
وی با اعلان اینکه در کشورهای درحال توسعه روزانه در حدود ۴۵ میلیون متر مکعب آب بوسیله نشت از شبکه های توزیع هدر می رود، اضافه کرد: این حجم، برای آبرسانی به حدود ۲۰۰ میلیون نفر کافی است. بطور مشابه روزانه نزدیک به ۳۰ میلیون متر مکعب آب تصفیه شده به دست مشترکان می رسد، اما به دلایلی همچون مصارف بدون مجوز (آب دزدی)، عدم دقت در اندازه گیری و خطای مدیریتی به حساب نمی آید (قبض صادر نمی شود).
وی در رابطه با این که از بین بردن کل آب بدون درآمد در تأسیسات آبرسانی امکان پذیر و عملی نیست، اظهار داشت: رساندن سطح هدر رفت در کشورهای درحال توسعه به نصف مقدار فعلی، یک هدف واقع بینانه به نظر می رسد؛ این میزان کاهش هدر رفت می تواند سالانه در حدود ۲.۹ میلیارد دلار سرمایه اضافی برای بخش آب تولید نماید (به علت افزایش درآمد و کاهش هزینه) و امکان آبرسانی به ۹۰ میلیون نفر جمعیت جدید را بدون نیاز به سرمایه گذاری جدید در بخش تولید و یا برداشت بیش از منابع محدود آبی، فراهم آورد.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفای کشور میزان آب بدون درآمد در کشور ایران را در حدود ۳۱.۳ درصد مطابق آخرین جدول بالانس آب عنوان نمود و اضافه کرد: از این مقدار ۱۵.۵ درصد مربوط به هدر رفت فیزیکی (واقعی)، ۱۴.۴ درصد هدر رفت غیرفیزیکی (ظاهری و غیرمجاز) و ۱.۴ درصد مربوط به مصارف مجاز بدون درآمد است.
سیدزاده در رابطه با اقدامات کشور ایران در سال ۱۴۰۲ بمنظور کنترل و کاهش هدر رفت آب، تصریح کرد: اصلاح و بازسازی حدوداً ۲۶۷۱ کیلومتر شبکه فرسوده آب، بازسازی ۳۳۶ کیلومتر خطوط انتقال، نشت یابی ۱۶۸۴ کیلومتر خطوط انتقال، نشت یابی ۱۸ هزار و ۷۹۷ کیلومتر شبکه توزیع، نشت یابی و رفع نشت ۳۴۰ باب مخزن ذخیره آب، تعویض ۳۵۶ هزار کنتور خراب مشترکان و خرید و نصب ۱۴۱ دستگاه شیر فشار شکن از اهم اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۲ برای کنترل و کاهش هدر رفت آب تا کنون بوده است.
وی اشاره کرد: امید است با برنامه ریزی انجام شده در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و تلاش شرکت های آب و فاضلاب در سالهای آتی گام به گام شاهد کاهش آب بدون درآمد و هدر رفت در شبکه های توزیع آب کشور ایران باشیم.

1403/01/19
09:09:57
0.0 / 5
321
تگهای خبر: آب , تولید , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز