راه اندازی صندوق بهره وری انرژی در آینده نزدیک

راه اندازی صندوق بهره وری انرژی در آینده نزدیک به گزارش ام آی جی تی، یک فعال حوزه انرژی از طریق اندازی صندوق بهره وری انرژی در آینده نزدیک اطلاع داد و اظهار داشت: بهینه سازی انرژی یکی از مهم ترین موضوعات در حوزه محیط زیست و توسعه پایدار می باشد. در سالهای اخیر مهم ترین دستاورد بشر، بهینه سازی مصرف انرژی است و استفاده از منابع تجدیدپذیر در جایگاه دوم قرار می گیرد.


محسن فرد افشاری در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه نام ایران همواره بعنوان کشوری ثروتمند در زمینه منابع انرژی مطرح بوده است، ولی متاسفانه عدم مدیریت درست، مصرف لجام گسیخته و اتلاف انرژی در قسمت های مختلف در سالهای گذشته خسارت های جبران ناپذیری به کشور وارد کرده است، اظهار نمود: یکی از عاملهای مهم در عدم توسعه بهینه سازی انرژی در ایران، امتناع بخش خصوصی از سرمایه گذاری در این حوزه می باشد چون که قیمت پایین حامل های انرژی سبب شده طرح ها و پروژه های بهینه سازی مصرف انرژی اقتصادی نباشد و راهکارهای مطرح شده در این حوزه عقیم بماند.
وی با اشاره به اینکه ۵۰درصد سرمایه گذاری کشورهای اروپایی در بحران انرژی سال ۲۰۲۳ در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی بوده است، اظهار داشت: با توسعه تکنولوژی های جدید، رویکرد جدید تولید محصول با صرف انرژی کمتر صورت می گیرد و کشورهای مختلف در سرتاسر جهان درحال کوشش برای بهبود کارایی انرژی و کاهش مصرف انرژی هستند. بعنوان مثال دانمارک یکی از کشورهای پیشرو در حوزه بهینه سازی انرژی است.
این فعال حوزه انرژی اضافه کرد: در سال ۲۰۱۹، ۴۷درصد از تولید برق دانمارک با استفاده از منابع تجدیدپذیر بوده همچنین، دانمارک با بکارگیری تکنولوژی های جدید و بهبود کارایی، مصرف انرژی خویش را نسبت به سال ۱۹۷۰ به ۳۰درصد کاهش داده است. آلمان هم نام خویش را بعنوان یکی از کشورهای پیشرو در حوزه بهینه سازی انرژی برجسته کرده، در سال ۲۰۱۹، ۴۳درصد از تولید برق آلمان با استفاده از منابع تجدیدپذیر صورت گرفته است. همچنین، آلمان با بکارگیری تکنولوژی های جدید و بهبود کارایی، مصرف انرژی خویش را نسبت به سال ۱۹۹۰ به ۲۰درصد کاهش داده است.
افشاری با اشاره به اینکه در مورد ترکیه هم باید بگویم یکی از کشورهای پیشرو در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی است که به علت جغرافیای خاص خود، دارای پتانسیل بالایی در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی است. با عنایت به رشد جمعیت و صنعت در این کشور، بهینه سازی مصرف انرژی بسیار حائز اهمیت می باشد، اظهار داشت: بخش عمده ای از مصرف انرژی در ترکیه به سوخت های فسیلی بستگی دارد.
وی افزود: با عنایت به نوسانات قیمت نفت و گاز، بهینه سازی مصرف انرژی در ترکیه بسیار حائز اهمیت می باشد. هدف عمده ای که در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی در ترکیه قابل تحقق است، کاهش مصرف سوخت های فسیلی و پیشگیری از آلودگی هواست. برخلاف بسیاری دیگر از کشور ها، تولید بالقوة انرژی خورشیدی در ترکیه از راه نصب پنل های خورشیدی در ساختمان ها و مکانهای عمومی، بشدت ترویج داده شده است. این روش سبب کاهش مصرف برق و بهبود کیفیت زندگی شهروندان می شود.
این کارشناس با تکیه بر این که علاوه بر این، ترکیه دارای پتانسیل بالایی در زمینه تولید انرژی باد و هیدرو الکتریک است. با راه اندازی نیروگاه های بادی و سدسازی ها، مصرف سوخت های فسیلی کاهش قابل ملاحظه ای خواهد داشت، اظهار نمود: از طرفی با عنایت به رونق صنعت در ترکیه، بهینه سازی مصرف انرژی دربخش صنعت حائز اهمیت دارد. با استفاده از فن آوری های جدید و به روز، میتوان مصرف انرژی در قسمت صنعت را کم کرد و علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست، سبب صرفه جویی در هزینه های صنعتی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در این خصوص ژاپن هم حرف های زیادی برای گفتن دارد و از کشورهای پیشرو در حوزه بهینه سازی انرژی است، اظهار داشت: در سال ۲۰۱۹، یک درصد تولید برق ژاپن با استفاده از منابع تجدیدپذیر ساخته شده است. همچنین، ژاپن با بکارگیری تکنولوژی های جدید و بهبود کارایی، مصرف انرژی خویش را نسبت به سال ۱۹۷۳ به سه درصد کاهش داده است.
سرپرست شرکت افق تأمین انرژی پارس ضمن اشاره به تصویب بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست بعنوان یکی از سیاستگذاری های مثبت دولت، اظهار داشت: بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست یک بازار جدید است که در آن شرکت ها و سازمان های مختلف می توانند اقدامات خویش را برای کاهش اثرات زیست محیطی و بهبود کارایی انرژی در چارچوب گواهینامه های کربن، عرضه کنند. این بازار بعنوان روشی برای تشویق شرکت ها به اجرای پروژه های پایدار، محافظت از محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه ای استفاده می شود.
این فعال صنعت انرژی اضافه کرد: با عنایت به رشد جمعیت جهان و هم نیاز رو به رشد برق، گاز، نفت و سوخت های فسیلی، باید در نظر داشت که منابع طبیعی کاهش خواهند یافت. بدین منظور، استفاده بهینه از منابع طبیعی و کاهش مصرف منابع فسیلی یک اجبار است. در این راستا، بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست، بعنوان یک روش جدید برای تشویق شرکت ها به اجرای پروژه های پایدار، محافظت از محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه ای استفاده می شود.
افشاری با اشاره به اینکه در بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست، شرکت ها و سازمان های مختلف می توانند گواهینامه های کربن، را در چارچوب پروژه های خود عرضه کنند. اضافه کرد: گواهینامه کربن برای کسب درآمد از تولید کمتر دی اکسیدکربن (CO۲) استفاده می شود، خبر خوبی که در این خصوص می توانم بگویم نگاه ویژه دولت سیزدهم به بحث بهینه سازی است. حرکت در جهت بهره وری انرژی و اجرای پروژه های زیربنایی جهت کاهش چالش انرژی در سالهای اخیر، امیدواری برای اجرایی شدن بازار بهینه سازی و محیط زیست را افزایش داده است.



1402/01/28
11:59:26
0.0 / 5
585
تگهای خبر: انرژی , تولید , راه اندازی , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز