رئیس كمیته گاز كمیسیون انرژی:

۵ برابر دنیا گاز مصرف می کنیم

۵ برابر دنیا گاز مصرف می کنیم به گزارش ام آی جی تی، رییس کمیته گاز کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از حدود 890 میلیون مترمکعب گاز که وارد شبکه می شود بیش از 680 میلیون مترمکعب آن در بخش خانگی و تجاری به مصرف می رسد که ادامه این روند تهدیدی برای تولید و صنعت کشور محسوب می شود.


رمضانعلی سنگدوینی در گفت و گو با ایسنا، با تأکید بر ضرورت بهینه سازی مصرف گاز در سطح کشور و با اعلان اینکه انتظار میرفت تدابیر لازم برای تامین گاز در موج سرمای اخیر از قبل صورت می گرفت، اظهار داشت: تراز میزان تولید و مصرف گاز در سطح کشور منفی است و حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب تراز منفی در گاز داریم. در ۸ سال قبل نیز عملا آن مقداری که باید به تولید گاز پرداخته می شد، توجه نشده است. حدود دو ماه قبل که موضوع ناترازی گاز در مجلس مورد بررسی قرار گرفت بنده تاکید کردم که نگران زمستان باشید.

امروز با تمام توان گاز تولید و وارد شبکه می شود
وی در ادامه با اعلان اینکه وزیر نفت از جنس نفت و گاز است و در صنایع بالادستی و پایین دستی کار کرده است، اشاره کرد: امروز با تمام توان گاز تولید و وارد شبکه می شود. ۹۹۰ میلیون مترمکعب گاز از طرف شرکت ملی نفت ایران تولید می شود که حدود ۸۹۰ میلیون مترمکعب گاز وارد شبکه و خطوط انتقال کشور برای مصرف می شود و حدود ۶۸۰ میلیون متر مکعب گاز در بخش خانگی و تجاری به مصرف می رسد که این رقم بسیار بالا است.

برای بهینه سازی مصرف گاز کاری انجام نداده ایم
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی، اشاره کرد: بنده روی این نکته خیلی تاکید دارم که چرا ما باید ۵ برابر دنیا گاز مصرف کنیم؟ از سال ۸۹ هدفمندی یارانه ها را برای بهینه سازی مصرف اجرائی کردیم، از آن زمان تا به امروز در این عرصه چه کاری انجام دادیم؟ فقط آمدیم در و پنجره های دوجداره را در بعضی جاها اجرائی کردیم و بعد کار را کلا رها کردیم. در زمینه تجهیزات مصرفی مردم که انرژی بر هستند چه کاری انجام دادیم؟ آیا بازدهی آنها را افزایش دادیم.
رئیس کمیته گاز کمیسیون انرژی مجلس اشاره کرد: آیا تولید کنندگان و صنعت گران را تشویق و حمایت کردیم که وسایل گرمایشی با بازدهی بالا تولید کنند؟ امروز شرکت های دانش بنیان می توانند به این مساله کمک کنند، هنوز هم دیر نشده است. ما باید برای سال آینده از الان تدبیر نماییم ما که نمی توانیم در طول یک سال ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز تولید نماییم تا ناترازی را جبران نماییم. ما فقط به مردم می گوییم صرفه جویی کنند، خانواده هایی که یک بخاری با بازدهی پایین دارند چه کار باید انجام دهند؟

مردم باید بدانند که از کاهش مصرف انرژی نفع می برند
وی اضافه کرد: حدود ۲۰ میلیون خانوار کشور از بخاری استفاده می نمایند، اگر بخاری با بازدهی بالا در اختیار آنها قرار گیرد اساسا شاهد کاهش مصرف در این بخش خواهیم بود. با این کار می توان حدود ۵۰ میلیون مترمکعب گاز ذخیره کرد که رقم بالایی است. واردات گاز ما از ترکمنستان - که قطع شد- تنها حدود ۱۰ میلیون مترمکعب بود پس ما باید از همین الان به فکر بهنیه سازی مصرف باشیم.
رئیس کمیته گاز کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، اشاره کرد: امروز ما گاز صنایع را قطع می نماییم تا بتوانیم نیاز خانگی را تامین نماییم در صورتیکه تولید کننده درحال لطمه دیدن است. بنده ضمن تقدیر و تشکر از وزیر نفت و همه دست اندرکاران بر ضرورت بهینه سازی مصرف تاکید دارم.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس افزود: ما روزانه ۱۰۵ میلیون لیتر بنزین مصرف می نماییم که خیلی رقم بالایی است همین طور روزانه ۸۵ تا ۹۰ میلیون لیتر گازوئیل مصرف می نماییم. همه این ها انرژی است که با کاهش مصرف آنها می توان به سمت صادرات و کسب درآمد ارزی برای کشور رفت. مردم را باید وارد نفع بردن از انرژی نماییم، مردم باید بدانند اگر مصرف انرژی خودرا کاهش دهند، نفع این کاهش مصرف به آنها خواهد رسید.

چرا باید گازوئیل گرانقیمت را در نیروگاه بسوزانیم
سنگدوینی در آخر اظهار داشت: امروز تعدادی از نیروگاه های ما از گازوئیل استفاده می نمایند در صورتیکه گازوئیل خیلی گران بوده و ما می توانیم آنرا صادر نماییم. ما باید به این سمت برویم تا نیروگاه های کشور را سیکل ترکیبی نماییم. به نظر بنده ما حالا درحال لطمه زدن به تولید کننده هستیم. گاز ما باید به زنجیره پتروشیمی و سیکل ترکیبی نیروگاه ها برود. دولت باید از همین امروز برنامه ریزی انجام دهد تا سال آینده این چالش را نداشته باشیم و از همین الان می توان از ظرفیت شرکت های دانش بنیان بهره برد.



1401/10/27
10:28:15
0.0 / 5
528
تگهای خبر: انرژی , بنزین , پتروشیمی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز