آب و انرژی در هفته ای كه گذشت؛

از نصف شدن قیمت یونولیت در بازار تا مذاکرات آبی ایران و افغانستان

از نصف شدن قیمت یونولیت در بازار تا مذاکرات آبی ایران و افغانستان ام آی جی تی: سهم 38 درصدی کشاورزی از 60 میلیارد متر مکعب آب های سطحی، هزینه تولید آب 10000 تومان؛ دریافت از مردم 1000 تومان! و قیمت یونولیت در بازارنصف شد از با اهمیت ترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از مهر، کمتر از نصف مخازن سدهای تهران پر شدگی دارند، هزینه تولید آب ۱۰۰۰۰ تومان؛ دریافت از مردم ۱۰۰۰ تومان! و قیمت یونولیت در بازارنصف شد، افزایش ۲۰ درصدی مصرف سوخت مایع تحویلی به نیروگاه ها، سهم ۳۸ درصدی کشاورزی از ۶۰ میلیارد متر مکعب آب های سطحی از با اهمیت ترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.
سهم ۳۸ درصدی بخش کشاورزی از ۶۰ میلیارد متر مکعب آب های سطحی
علیرضا الماس وندی معاون تلفیق و امور تنظیم گری شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار داشت: باتوجه به تغییر اقلیمی کشور و افزایش نیاز در بخش های مختلف آب زیر زمینی پاسخ گوی نیازهای جامعه نیست: اگر میزان برداشت از آب های زیرزمینی استمرار داشته باشد با مخاطرات مختلفی در بخش اقتصادی، جانی و محیط زیستی مواجه خواهیم بود. حالا از ۶۰۹ محدوده مطالعاتی آب های زیرزمینی ۴۱۴ محدوده وارد نقطه بحران شده اند پس زمانی که موضوع آب مطرح می شود دو مساله حکمرانی آب های سطحی و تعادل آن با حکمرانی آب های زیرزمینی مورد توجه قرار می گیرد.
الماس وندی افزود: ۶۰ میلیارد مترمکعب از آب های سطحی را مصرف می نماییم، بطوریکه ۳۸.۲ درصد در بخش کشاورزی، ۳.۲ درصد در بخش شرب و یک میلیارد مترمکعب در بخش صنعت استفاده می شود و حجم برداشت از منابع آب های زیرزمینی نیز ۴۵ میلیارد مترمکعب است که عمده آن در بخش کشاورزی مصرف می شود به شکلی که ۴۳.۸ میلیارد مترمکعب به این بخش اختصاص یافته ۵.۱ میلیارد مترمکعب را بخش شرب و ۱.۴ میلیارد مترمکعب را بخش صنعت مورد استفاده قرار می دهد.
۴۳ درصد آب استان تهران در زمینه شرب مصرف می شود
محمدرضا بختیاری اظهار داشت: میانگین کشوری مصرف آب در زمینه شرب حدود ۷ تا ۸ درصد است و حدود ۹۰ درصد آب کشور در زمینه کشاورزی مصرف می شود.
وی افزود: با وجود اینکه ۱۰ روز از شروع فصل زمستان گذشته، تا این لحظه برخلاف سایر نقاط کشور، میزان بارش ها در تهران مناسب نبوده و این امر حدودا در ۵۰ سال اخیر بی سابقه است.
بختیاری اظهار داشت: حجم آب سدهای تهران ۲۳۸ میلیون متر مکعب است در صورتیکه نسبت به پارینه که ۳۴۵ میلیون مترمکعب بود حدود ۷۷ میلیون مترمکعب کم شده است؛ این رقم در وضعیت نرمال باید به ۵۹۰ میلیون مترمکعب برسد.
به گفته مدیرعامل آبفای استان تهران در این استان سالانه یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب مصرف می شود که حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آن در شهر تهران و ۵۰۰ میلیون مترمکعب در سایر شهرهای این استان مصرف می شود.
آغاز ۴۵ هزار مگاوات برنامه تعمیرات واحدهای حرارتی
ناصر اسکندری معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی اظهار داشت: میزان تولید برق نیروگاه های حرارتی از شروع سال تا حالا به بالای ۲۷۰ هزار مگاوات ساعت رسیده است.
وی با اشاره به شروع فصل تعمیرات نیروگاه های حرارتی سراسر کشور، اضافه کرد: از شروع مهرماه بمنظور تامین برق پایدار پیک تابستان سال آینده حدود ۱۰۷ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به این که تا حالا بیش از ۴۶ هزار مگاوات از این برنامه شروع شده است، افزود: تا حالا ۳۸ هزار مگاوات از برنامه شروع شده در این بخش به انتها رسیده است و امیدواریم تا پایان اردیبهشت ماه بتوانیم با اتمام بموقع برنامه های یاد شده تمامی واحدهای نیروگاهی را برای تامین برق پایدار روزهای اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.
اختصاص ۷۲ درصد گاز تولیدی به بخش خانگی
وزارت نفت اعلام کرد، مصرف گاز بخش های خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده در ۲۴ ساعت گذشته (۱۰ دی ماه) نسبت به روز قبل از آن (۹ دی ماه) شاهد افزایش ۳ درصدی بوده است.
بر پایه این گزارش، مصرف گاز بخش خانگی بیش از ۷۲ درصد کل گاز تحویلی به خطوط را به خود مختص کرده است.
اولویت نخست شرکت ملی گاز ایران، تامین پایدار گاز بخش خانگی در سراسر کشور است، با اینحال هموطنان با کاهش مصرف گاز، رعایت الگوی مصرف، تنظیم دمای منزل ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد و پوشیدن لباس گرم می توانند به شرکت ملی گاز ایران در امر گازرسانی پایدار به صنایع و واحدهای تولیدی کمک کنند.
قیمت یونولیت در بازار نصف شد
احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران در ارتباط با وضعیت قیمت یونولیت در بازار اظهار داشت: با از سرگرفتن تولید استایرن در پتروشیمی ها حالا قیمت یونولیت کاهش پیدا کرده و به نصف رسیده است.
وی افزود: وضعیت صادرات نسبت به سال قبل مثبت است و هم اکنون مشکلی برای صادرات وجود ندارد.
وی در خاتمه با اشاره به کاهش خوراک پتروشیمی ها و اثر آن بر کاهش تولید افزود: کاهش خوراک در پتروشیمی هایی که از خوراک گاز استفاده می نمایند تولید و صادرات را کاهش داده است. اما همچنان نمی توان از میزان کاهش تولید و صادرات امسال آمار و ارقام دقیقی ارائه داد.
هزینه تولید آب ۱۰۰۰۰ تومان؛ دریافت از مردم ۱۰۰۰ تومان!
اتابک جعفری مدیر عامل آب و فاضلاب کشور اظهار داشت: هزینه آب روستایی گران تر است برای اینکه منبع آبی دور تر است، اما بطور کلی ۴ هزار تومان برای بهره برداری و ۶ هزار تومان برای توزیع که در مجموع ۱۰ هزار تومان برای مردم است ولی حالا برای بخش خانگی مبلغی بین ۱۰۰۰ تا ۱، ۵۰۰ تومان از مردم دریافت می شود و ۶۵ هزار میلیارد زیان انباشت ما به التفاوت ناشی از این تفاوت است.
افزایش ۲۰ درصدی مصرف سوخت مایع تحویلی به نیروگاه ها
علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در تشریح روند سوخت رسانی به صنایع، نیروگاه ها و روستاهای سخت گذر در زمستان امسال اظهار داشت: باتوجه به شرایط امسال و ناترازی در عرصه تولید و مصرف فرآورده و لزوم تامین سوخت موردنیاز بخش نیروگاهی، کل خطوط لوله انتقال فرآورده کشور به بنزین اختصاص یافته و از ظرفیت مخزن دارهای ریلی و ناوگان نفتکش، برای تامین سوخت نیروگاهی استفاده می شود.
وی با اشاره به رشد بی رویه مصرف گاز در کشور اضافه کرد: هر اندازه این عدد افزایش یابد، سوخت مایع بیشتری باید تحویل نیروگاه های کشور شود و این موضوع، حجم عملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی را باتوجه به افزایش خیره کننده مصرف بنزین در کشور، پیچیده تر می کند.
وی همین طور از افزایش ۱۰ درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه های کشور در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با پارینه (۱۴۰۰) آگاهی داد و اظهار داشت: ذخایر انبارهای ما در زمینه سوخت مایع از شروع سال مناسب بوده و ذخیره سازی مناسب و تحویل مستمر سوخت در نیروگاه های کشور، از شروع سال ۱۴۰۱ نیز انجام شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی بیان کرد: در مجموع تحویل سوخت مایع مصرفی در نیروگاه های کشور، در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰ درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل بالا رفته است که حدود ۱۰ درصد از این مقدار مربوط به استفاده از ذخایر و بقیه مربوط به سوخت مایع ارسالی به نیروگاه ها باتوجه به افزایش مصرف گاز در بخش خانگی کشور بوده است.
کمتر از نصف مخازن سدهای تهران پر شدگی دارند
محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران اظهار داشت: خوشبختانه امسال قسمتی از مناطق کشور وضعیت بارندگی خوبی را تجربه کردند اما در البرز جنوبی که استانهای تهران، البرز و قزوین را شامل می شود متأسفانه وضعیت بارندگی نامناسب بوده است. امسال استان تهران سومین سال خشک آبی را پشت سر می گذارد و متأسفانه پاییز بسیار بدی را امسال به لحاظ منابع آبی پشت سر گذاشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران اظهار داشت: هم اکنون ظرفیت مخازن پنج گانه سدهای تهران ۲۶۶ میلیون مکعب آب را دارد که نسبت به سال قبل ۸۰ میلیون متر مکعب با کسری مخزن مواجه می باشد.
وی اضافه کرد: همین طور نسبت به تراز نرمال هر سال که ۵۹۰ میلیون متر مکعب آب است متأسفانه اکنون به سبب سه سال خشکسالی پست سر هم و کمبود بارندگی کمتر از نصف مخازن سدهای تهران پر شدگی دارند.
مذاکرات آبی ایران و افغانستان
محمدعلی فرحناکیان، سرپرست مرکز توسعه صادرات و پشتیبانی صنایع آب و برق اظهار داشت: قبل از این ایران تجهیزات مورد نیاز خودرا از خارج کشور تهیه می کرد، اما حالا در فاکتورهای آب جزو کشورهای سرآمد محسوب می شود.
وی درباره ی تعاملات افغانستان و ایران در زمینه آب و تامین حقابه هیرمند با اشاره به مذاکرات گوناگون وزیر نیروی کشورمان با همتای افغانستانی اظهار داشت: وزیر نیرو در این مذاکرات از همتای خود خواست که نسبت به روان سازی بیشترآب اقدام نماید و هیچکدام از دولتین موافقتنامه بین المللی را نفی نکردند.
فرحناکیان اضافه کرد: وزیر نیرو در این سفر با مقام دوم طالبان دیدار داشت و صحبت های صریح و شفافی صورت گرفت و به جدیت تمام، طلب حقابه کردیم و قول مساعدت داده شد. همین طور میزان آبی که به سمت هیرمند پس از این گفت وگوها روان شد افزایش داشت بااینکه زیاد هم نبود.
بزرگ ترین ناوگان شناوری صنعت نفت به سامانه پایش سوخت تجهیز شد
علیرضا مهدی زاده، بگفته مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران اظهار داشت: با نصب سیستم پایش سوخت بصورت آزمایشی روی یکی از شناورهای استیجاری افزون بر کنترل بهنگام سوخت مصرفی شناورها و عملکرد آنها از سو استفاده ها و قاچاق سوخت توسط این شناورها جلوگیری خواهد شد.
وی افزود: این مساله افزون بر اندازه گیری مصرف سوخت، امکان مدیریت صحیح راهبری شناورها، سنجش موقعیت و کارکرد عملیاتی آنها را نیز با بهره گیری از این سامانه میسر خواهدنمود و از سوءاستفاده های احتمالی یا قاچاق سوخت جلوگیری می شود.
به گفته مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران، باتوجه به اهمیت آب شیرین تحویلی به شناورها کنترل مقدار آب تحویلی نیز هم زمان با کنترل سوخت در دستور اقدام قرار گرفته است.
مهدی زاده اضافه کرد: افزون بر کاهش تعداد شناور به ۶۰ فروند، کنترل و راهبری بهینه آنها بمنظور حفظ نیازهای عملیاتی پشتیبانی و ایمنی سازه ها و سکوهای دریایی، خطوط لوله جریانی و پایانه های صادراتی شرکت نفت فلات قاره ایران در دستور کار قرار گرفت.


منبع:

1401/10/16
13:27:28
0.0 / 5
378
تگهای خبر: آب , انرژی , بنزین , پتروشیمی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز