امروز در مراسمی به صورت ویدیوكنفرانس
سه پروژه صنعت آب و برق با اعتبار 3340 میلیارد تومان
سه پروژه صنعت آب و برق در استان های تهران و هرمزگان با اعتبار ۳۳۴۰ میلیارد تومان با حضور رئیس جمهور و در چارچوب بیست و ششمین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران به صورت ویدئو كنفرانسی راه اندازی شد.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، بامداد امروز با حضور رئیس جمهور به صورت ویدئوکنفرانسی دو پروژه "تصفیه خانه ششم آب تهران" و "طرح بزرگ رینگ شبکه انتقال آب آشامیدنی شهر تهران" (سامانه آبرسانی غرب، سامانه آبرسانی به شهر جدید پرند، سامانه آبرسانی شمال شرق) با اعتبار ۹۷۵ میلیارد تومان به بهره برداری رسید.
پروژه "تصفیه خانه ششم آب تهران" با ظرفیت ۷۵۰۰ لیتر درثانیه و با سرمایه گذاری ۴۸۵ میلیارد تومان در حد فاصل سد تنظیمی امیرکبیر و تصفیه خانه ششم واقع در ضلع شمالی شهرک راه آهن تهران راه اندازی شد. این پروژه به منظور ایجاد سیستم انتقال جدید آب از منابع غربی تهران و امکان افزایش ظرفیت تصفیه آب شرب شهر تهران در چهار بخش اصلی تونل انتقال به طول مجموع ۲۹.۵ کیلومتر، آبگیر ابتدایی تونل تصفیه خانه ششم تهران با ظرفیت ۱۵ مترمکعب در ثانیه (دو فاز ۷.۵ مترمکعب در ثانیه) و کانال سرریز تصفیه خانه ششم آب تهران با دستور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
اهداف اصلی این پروژه شامل جایگزینی سیستم های موجود انتقال و تصفیه آب شهر تهران، فراهم کردن امکان بررسی، بازسازی و اصلاح سیستم های موجود انتقال و تصفیه آب در تهران، آبرسانی به مناطق شهری با ارتفاع بالاتر از رقوم تحت پوشش تصفیه خانه های موجود و آبرسانی به مناطق گسترش یافته در محدوده شمال و شمالغرب تهران بزرگ است.
افزایش ظرفیت تصفیه آب در شهر تهران، افزایش ظرفیت انتقال آب از منابع غربی تهران (سدهای امیرکبیر و طالقان)، افزایش ایمنی و پدافند غیرعامل تأمین آب تهران، حفاظت کیفی آب آشامیدنی تخصیص یافته از رودخانه کرج از نظر آلودگی های موجود در حاشیه رودخانه و افزایش کیفیت آب آشامیدنی مصرفی شهروندان از دیگر اهداف پروژه"تصفیه خانه ششم آب تهران" است.
طرح "رینگ شبکه انتقال آب آشامیدنی شهر تهران" (سامانه آبرسانی غرب، سامانه آبرسانی به شهر جدید پرند، سامانه آبرسانی شمال شرق) دیگر پروژه ای است که امروز با اعتباری بالغ بر ۴۹۰ میلیارد تومان و باهدف تعادل بخشی کمی و کیفی و پدافندی آبرسانی در سطح شهر تهران و مناطق غربی و جنوب غربی استان تهران راه اندازی شد.
این پروژه در سه بخش (سامانه آبرسانی غرب، سامانه آبرسانی به شهر جدید پرند از مخزن تلمبه خانه یافت آباد تا مخزن رضی آباد و سامانه آبرسانی شمال شرق) در مجموع حدود ۴۰ کیلومتر خط انتقال آب در اقطار یک هزار و ۲۰۰ تا دو هزار میلی متر با لوله هایی از جنس فولادی راه اندازی شد.
تأمین و ارتقای کیفیت آب جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر و پیشگیری از بروز نتایج زیست محیطی در محدوده های شمال غرب، غرب و جنوب غرب تهران، استفاده بهینه از منابع قابل توجهی آب شیرین با کیفیت بسیار بالای سد امیرکبیر به دلیل سرریزهای فصلی، کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی (چاه ها)، از مدار خارج کردن ایستگاه های پمپاژ آب و کاهش ۳۰ درصد مصرف انرژی نسبت به قبل در شبکه توزیع آب همچون اثرات پروژه های مذکور است.
بخش اول این طرح، رینگ آبرسانی شهر تهران – سامانه آبرسانی غرب با هدف انتقال ۷.۵ مترمکعب آب تصفیه شده از محل تصفیه خانه ششم آب تهران به نواحی غربی شهر تهران شامل مناطق ۵، ۹، ۱۸، ۲۱ و ۲۲ در جهت ارتقای کمی و کیفی آب آشامیدنی و بهداشتی بوده که اجرای ۷.۴ کیلومتر خطوط انتقال آب با لوله هایی از جنس فولادی انجام شده است.
بخش دوم این طرح، سامانه آبرسانی به شهر جدید پرند از مخزن تلمبه خانه یافت آباد تا مخزن رضی آباد است که با عنایت به محدودیت های تأمین آب در محدوده شهر جدید پرند و ضرورت رفع کمبود و ارتقای کیفیت آب آشامیدنی در محدوده جنوب و جنوب غربی شهر و استان تهران، تأمین و انتقال آب از سامانه آبرسانی شهر تهران با اجرای ۱۲ کیلومتر خطوط انتقال آب از محل مخزن تلمبه خانه یافت آباد تا مخزن رضی آباد امروز راه اندازی شد.
بخش سوم این طرح رینگ آبرسانی شهر تهران - سامانه آبرسانی شمال شرق با هدف انتقال سه مترمکعب بر ثانیه آب تصفیه شده از محل خروجی تصفیه خانه پنجم آب تهران به نواحی شمال شرق و شرق تهران و انتقال چهار مترمکعب بر ثانیه آب خام از محل سد لار به تصفیه خانه سوم و چهارم آب تهران در شرایط اضطراری با هدف بهبود کمی و کیفی آب آشامیدنی در مناطق به بهره برداری رسید.
در این بخش هم با اجرای ۲۰ کیلومتر خطوط انتقال آب، اجرای یک رشته خط انتقال آب تصفیه شده به طول ۱۰ کیلومتر از محل تصفیه خانه پنجم آب تهران تا مخازن ۴۵، ۴۳ و ۷۱ در تصفیه خانه سوم و چهارم آب تهران و اجرای یک رشته خط انتقال آب خام به طول ۱۰ کیلومتر از محل تونل ورودی آب خام به تصفیه خانه پنجم آب تهران تا تونل ورودی آب خام به تصفیه خانه سوم و چهارم آب تهران امروز راه اندازی شد.
همینطور دومین واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی قشم با اعتباری بالغ بر ۲۳۰۰ میلیارد تومان، همزمان با بیست وششمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، به دستور رئیس جمهور از راه ویدئوکنفرانس و با عرضه گزارش همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی راه اندازی شد.
اسپنانی مجری طرح نیروگاه های خصوصی شرکت برق حرارتی با اشاره به افتتاح واحد ۱۷۵ مگاواتی نیروگاه قشم، اظهار داشت: در جهت توسعه تولید برق در جنوب شرق کشور و پاسخگویی به رشد مصرف در منطقه، نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات شامل دو گازی ۱۷۵ مگاواتی و یک واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی در حال راه اندازی است که دومین واحد گازی این نیروگاه بامداد امروز به صورت ویدیو کنفرانس توسط رئیس جمهور افتتاح رسمی گشت.
وی افزود: راندمان بخش گاز این نیروگاه ۳۳ درصد و راندمان سیکل ترکیبی آن بیشتر از ۴۹ درصد است که حدود ۵۰۰ نفر در زمان راه اندازی و یکصد نفر هم در زمان بهره برداری این نیروگاه مشغول به کار خواهند بود.
اسپنانی اضافه کرد: سوخت اصلی نیروگاه گاز بوده و میزان مصرف گاز هر واحد هم حدود ۴۵ هزار مترمکعب در ساعت خواهد بود. همینطور با عنایت به نیاز آبی جزیره قشم این واحد قادر به تولید روزانه هشت هزار مترمکعب آب شیرین خواهد بود.
مجری طرح نیروگاه های خصوصی شرکت برق حرارتی تصریح کرد: با اجرا و راه اندازی این نیروگاه نه تنها نیاز الکتریکی جزیره توسط واحدهای مستقر در منطقه قشم به صورت کامل برطرف خواهد شد، بلکه بخشی از تولید برق این جزیره به سرزمین اصلی هم انتقال پیدا خواهد نمود.
نیروگاه سیکل ترکیبی قشم با سرمایه گذاری ۶۰ درصدی شرکت برق و انرژی غدیر و مشارکت ۴۰ درصدی گروه مپنا در حال ساخت است.
منبع: ام آی جی تی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب