بیانیه پایانی نهمین نشست فوق العاده اوپك پلاس

بیانیه پایانی نهمین نشست فوق العاده اوپك پلاس به گزارش ام آی جی تی وزیر نفت جزئیات نشست بیش از 10 ساعته كشورهای عضو و غیرعضو اوپك را تشریح نمود و اظهار داشت: 22 كشور بر سر كاهش تولید روزانه 10 میلیون بشكه ای توافق كردند و قرار شد مذاكرات با مكزیك برای نهایی شدن این تصمیم ادامه یابد.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، بیژن زنگنه بعد از اختتام بیش از ۱۰ ساعت مذاكره میان وزیران نفت و انرژی ۲۳ كشور عضو و غیرعضو سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) در نهمین نشست فوق العاده اوپك پلاس بوسیله وبینار اظهار نمود: همانطور كه گفتم، توافق برای كاهش روزانه ۱۰ میلیون بشكه ای تولیدكنندگان عضو و غیرعضو اوپك حاصل و قرار شد دیگر تولیدكنندگان نفت جهان نیز به این توافق بپیوندند.
وی ادامه داد: توافق برای كاهش روزانه ۱۰ میلیون بشكه در بازه زمانی نخست (از یكم ماه مه تا اختتام ژوئن ۲۰۲۰) دو ماهه است، در بازه زمانی دوم یعنی از یكم ماه ژوئیه تا اختتام ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ میلادی كاهش عرضه روزانه نفت ۸ میلیون بشكه كاهش خواهد بود، سپس در بازه زمانی سوم از یكم ژانویه ۲۰۲۱ تا آوریل ۲۰۲۲ نیز كاهش عرضه روزانه ۶ میلیون بشكه نفت می شود.
وزیر نفت با اعلان اینكه این تصمیم دو ساله خواهد بود و برای اولین بار در تاریخ اوپك، تصمیمی دو ساله اتخاذ می شود، اشاره كرد: این جزو بی سابقه ترین ارقام كاهش تولید در تاریخ اوپك و غیراوپك هست.
طبق اعلام وزارت نفت، وی با اشاره به اینكه همكاری دیگر كشورهای تولیدكننده نفت مانند آمریكا، كانادا و برزیل به این توافق برای كاهش تولید افزوده می شود، اظهار نمود: مشكلات اندكی هم در طول مذاكرات ۱۰ ساعت و ۳۰ دقیقه ای وجود داشت، البته برخی تفاهم ها نیاز به زمان دارد.
زنگنه اظهار داشت: قرار شد بحث ها و گفت وگوها ادامه یابد، ۲۲ كشور توافق داشتند، اما مكزیك نكات و نگرانی هایی داشت كه بررسی آنها نیازمند زمان بود، قرار شد باردیگر با این كشور مذاكره شود تا قضیه به سرانجام برسد.
بیانیه پایانی نهمین نشست فوق العاده اوپك پلاس
نهمین نشست وزیران نفت و انرژی ۲۳ كشور عضو وغیرعضو سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) روز پنجشنبه ( ۲۱ فروردین ماه) بوسیله وبینار به ریاست عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان به همراه الكساندر نواك، وزیر انرژی روسیه انجام شد.
متن بیانیه نهمین نشست فوق العاده وزارتی كشورهای عضو و غیرعضو اوپك به شرح زیر است:
در این جلسه كشورهای تولیدكننده عضو و غیرعضو اوپك حاضر در توافقنامه همكاری (Declaration of Cooperation)، تداوم تعهد خود به این توافقنامه را با هدف دستیابی و پایدار نگه داشتن بازار با ثبات نفت، بمنظور تامین منافع متقایل كشورهای تولیدكننده، اقتصاد كارآمد، تضمین عرضه منظم برای مصرف كنندگان و بازگشت سرمایه مطمئن برای سرمایه گذاران را تأیید كردند.
باتوجه به بنیان های كنونی و اجماع درباره چشم انداز بازارهای جهانی نفت خام، كشورهای شركت كننده در این جلسه موافقت كردند:
۱. چارچوب توافقنامه همكاری (Declaration of cooperation) كه در تاریخ دهم دسامبر سال ۲۰۱۶ میلادی امضا و در نشست های بعدی بر آن صحه گذاشته شد، در كنار منشور همكاری كه دوم ژوئیه ۲۰۱۹ امضا شده بود، در این جلسه تأیید شد.
۲. توافق برای مجموع كاهش تولید روزانه ۱۰ میلیون بشكه ای كشورهای عضو و غیرعضو اوپك از یكم ماه مه سال ۲۰۲۰ میلادی برای یك بازه زمانی اولیه به مدت دو ماه شروع می شود كه اختتام این بازه ۳۰ ژوئن امسال خواهد بود، سپس برای یك بازه زمانی ۶ ماهه دیگر از یكم ژوئیه تا ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ كاهش عرضه روزانه ۸ میلیون بشكه كاهش خواهد بود، سپس در بازه زمانی سوم از یكم ژانویه ۲۰۲۱ تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ به مدت ۱۶ ماه نیز كاهش عرضه روزانه ۶ میلیون بشكه می شود. خط پایه و مبنای محاسبه تولید برای تولید همه كشورهای حاضر در این توافق به جز عربستان و روسیه ماه اكتبر سال ۲۰۱۸ میلادی خواهد بود، در صورتیكه مبنای محاسبه تولید برای روسیه و عربستان روزانه ۱۱ میلیون بشكه در نظر گرفته شد. مهلت این توافق امضا شده تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ میلادی خواهد بود، با این وجود تمدید این توافق در دسامبر ۲۰۲۱ میلادی بررسی خواهد شد.
۳. از دیگر تولیدكنندگان بزرگ نفت جهان برای مشاركت در این تلاش بمنظور ثبات بخشی به بازارهای جهانی نفت خام درخواست شده است.
۴. ماموریت كمیته مشترك وزارتی نظارت بر توافق كاهش تولید كشورهای عضو و غیرعضو اوپك (JMMC) در چارچوب توافقنامه همكاری برای نظارت بر شرایط عمومی بازارهای جهانی نفت خام و سطح تولید كشورهای حاضر در توافق و میزان پایبندی آنها به سهمیه های تولید تعیین شده با همكاری فعالیت كمیته مشترك فنی (JTC) تمدید و تأیید شد.
۵. بررسی پایبندی كشورهای تولیدكننده حاضر در توافقنامه همكاری به سهمیه های تولید تعیین شده، بر طبق داده های منابع ثانویه مطابق با روش تأییدشده از طرف كشورهای عضو اوپك رصد می شود.
۶. كشورهای حاضر در این توافق دهم ژوئن سال ۲۰۲۰ میلادی برای تعیین و بررسی اقدام های بیشتر با هدف برقراری توازن در بازار نفت، بوسیله وبینار نشست برگزار می كنند.
همه تولیدكندگان عضو و غیرعضو اوپك حاضر در توافقنامه همكاری به استثنای مكزیك درباره موارد مورد اشاره به توافق رسیدند، در نتیجه این توافق مشروط به رضایت مكزیك است.




منبع:

1399/01/23
20:31:38
5.0 / 5
3049
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تولید , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز