وضعیت بازار نفت از زبان یك تحلیلگر ایرانی

وضعیت بازار نفت از زبان یك تحلیلگر ایرانی به گزارش ام آی جی تی تصمیم برخی اعضای اوپك برای افزایش عرضه نفت و شیوع كرونا در جهان سبب كاهش بیش از اندازه قیمت این كالا در بازارهای جهانی شد كه آینده بازار نفت را در ابهام فرو برده است.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، اوپك كه در راس آن عربستان سعودی قرار دارد، در نشست اوایل مارس موفق نشد با متحدانشان شامل روسیه برای محدودیت بیشتر عرضه به توافق برسد اما كریل دیمیتریوف، مدیر صندوق رفاه دولتی روسیه به رویترز اظهار داشت كه پیمان نفتی جدید میان اوپك و متحدانش معروف به گروه اوپك پلاس در صورت پیوستن كشورهای دیگر امكان پذیر است.
همچنین پاول سوروكین، معاون وزیر انرژی روسیه اظهار نمود كه شیوع كرونا تقاضای جهانی برای نفت را به میزان ۱۵ تا ۲۰ میلیون بشكه در روز كاهش داده است. علاوه بر این گروه تحقیقات نفت و گاز "جی بی سی انرژی" پیشبینی خود از میزان رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۰ را كم كرد و الان كاهش سالانه تقاضا به میزان بیشتر از ۷.۴ میلیون بشكه در روز را انتظار دارد.
از سوی دیگر طبق گزارش رویترز، آمار اداره اطلاعات انرژی آمریكا نشان میدهد تقاضای جهانی برای نفت پارسال حدود ۱۰۰ میلیون بشكه در روز بود. همینطور شركت خدمات انرژی بیكرهیوز روز جمعه اعلام نمود شمار دكلهای حفاری نفت آمریكا در هفته منتهی به ۲۷ مارس ۴۰ حلقه كاهش پیدا كرده و به ۶۲۴ حلقه رسیده كه پایینترین حد از مارس ۲۰۱۷ بوده است. شمار دكلهای حفاری كه معیاری برای سنجش تولید آتی است، ۲۴ درصد در مقایسه با یك سال پیش كاهش پیدا كرده است.
وضعیت بازار نفت چندان منفی نیست
نرسی قربان، كارشناس ارشد حوزه انرژی در اینباره به ایسنا اظهار داشت: بر خلاف اینكه نگاه های منفی نسبت به بازار فعلی نفت وجود دارد، نسبت به این مورد امیدوار هستم و گمان می كنم اثرات افت قیمت نفت برای كشورهایی كه صادرات زیادی دارند مثل عربستان سعودی و روسیه بسیار شدیدتر بوده و باتوجه به صادرات ناچیز ایران، این مورد تأثیر چندانی روی ایران ندارد.
وی با اشاره به اینكه كاهش قیمت نفت دو اتفاق را به دنبال دارد، اظهار نمود: اول اینكه سرمایه گذاری در نفت پر هزینه متوقف می شود؛ یعنی تولید نفت كه هزینه بالای ۲۵ تا ۳۰ دلار دارد، در دراز مدت متوقف خواهد شد و از سوی دیگر تقاضا برای نفت ارزان افزایش می یابد.
این كارشناس ارشد حوزه انرژی اضافه كرد: طبیعتا تقاضا برای نفت ۵۰ دلاری به مراتب كمتر از نفت ۲۵ دلاری است. علاوه بر این نفت جایگزین ذغال سنگ و دیگر رقبای خود می شود كه این مسائل باعث افزایش تقاضای نفت در بلند مدت خواهد شد.
قربان با اشاره به اینكه این مسئله باعث كاهش عرضه نفت و همینطور كاهش سرمایه گذاری در نفت های گران قیمت می شود، اظهار نمود: مجموع این موارد باعث خواهد شد كه قیمت نفت به حالت عادی بازگردد. البته نمی توان انتظار داشت كه قیمت نفت به ۱۰۰ دلار برسد اما از وضعیت فعلی خارج خواهد شد.
وی با اشاره به تأثیر تصمیمات اوپك در وضعیت فعلی بازار نفت، اظهار داشت: مشكلاتی كه اوپك با عربستان سعودی و روسیه پیدا كرد و عدم توافق اوپك و غیر اوپك یكی از علل كاهش قیمت نفت بوده است.



1399/01/11
22:20:44
5.0 / 5
3073
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تولید , تولید نفت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز