سازمان برنامه و بودجه اعلام كرد:

سالانه ۲۵ هزار پمپ آب چاه كشاورزی، برقی می شود

سالانه ۲۵ هزار پمپ آب چاه كشاورزی، برقی می شود به گزارش ام آی جی تی بر مبنای اعلام سازمان برنامه و بودجه، طبق مصوبه شورای عالی انرژی با هدف كاهش گازهای گلخانه ای، سالانه ۲۵ هزار حلقه چاه آب كشاورزی از پمپ گازوئیلی به برقی تبدیل می شوند.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از سازمان برنامه و بودجه، شورای عالی انرژی ۲۸ اسفندماه سال ۱۳۹۷ تصویب كرد كه با عنایت به اجرای برنامه فراگیر در مورد طرح های عملیاتی برای استحصال و بهره برداری از گازهای در حال سوختن و مشعل، وزارت نفت موظف است حداكثر تا ۳ ماه بعد از ابلاغ این مصوبه نسبت به اعلام فراخوان برای گازهای در حال سوختن و مشعل در مناطق باقی مانده شامل مسجد سلیمان، غرب كارون و پارس جنوبی به قیمت عادله مبحث ماده ۴۸ قانون برنامه ششم توسعه اقدام نماید. سازوكارهای تشویقی و محدوده دوره تشویق سرمایه گذاران حداقل به مدت ۵ سال بر عهده وزارت نفت می باشد.
همچنین بر مبنای مصوبه شورای عالی انرژی، به منظور برق دار كردن چاه ها و تلمبه های آب كشاورزی، وزارتخانه های نفت، نیرو و جهاد كشاورزی موظفند با اتخاذ تدابیر لازم نسبت به برق دار كردن سالانه ۲۵ هزار حلقه چاه و تلمبه آب تا آخر برنامه ششم توسعه اقدام نمایند.
در همین خصوص، احمد كفاشی، رئیس امور انرژی سازمان برنامه و بودجه كشور درباره این مصوبه شورای عالی انرژی تصریح كرد: این مصوبه، دو مبحث را پوشش می دهد، یكی بحث جمع آوری گازهای مشعل و گازهایی است كه در مناطق نفتی در حال سوختن است. این گازها همان گونه كه می دانید، مشكلات زیست محیطی بسیاری را به همراه دارد.
وی اضافه كرد: كشورها مطابق برنامه های جامع خود مكلف شده اند یك سری برنامه ها را اجرایی كنند كه انتشار گازهای گلخانه ای را كاهش دهند. مطابق ماده ۴۸ قانون برنامه ششم توسعه هم تكلیف شده است كه دولت طرح های جمع آوری گازهای همراه را اجرایی و به نحوی عمل كند كه تا آخر برنامه ششم توسعه ۹۰ درصد گازها جمع آوری شود.
رئیس امور انرژی سازمان برنامه و بودجه كشور خاطرنشان كرد: قراردادهایی در وزارت نفت در این خصوص منعقد شده، منتها این مورد به شورای عالی انرژی ابلاغ گردید و مورد بحث قرار گرفت و خروجی این كار این بود كه در جهت برنامه ششم توسعه تكلیف شد كه جمع آوری گازها در مناطق باقیمانده همچون مناطق نفتی– مسجدسلیمان، غرب كارون و پارس جنوبی- را انجام دهند و جمع آوری این گازها را با قیمت عادله به شركت های غیردولتی واگذار كنند. البته مقرر است مشوق هایی برای تسریع این مورد در این فراخوان ها به كار گرفته شود.
كفاشی متذكر شد: مبحث بعدی، بحث برق دار كردن چاه ها و تلمبه های آب كشاورزی است كه در این خصوص مصوبه شورای عالی اقتصاد را در سال ۱۳۹۳ داشتیم كه از محل قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی كشور ابلاغ گردیده بود. بر این اساس، قرار بود یك سری چاه ها در كشور كه در حدود ۱۰۰ هزار حلقه چاه بود، برق دار شوند.
وی خاطرنشان كرد: علیرغم این كه سه سال از این مصوبه گذشته بود، اما عملكرد قابل توجهی نداشته است. مبحث باردیگر به شورای عالی انرژی ارجاع شد و موانع بررسی گردید. بر این اساس، تكلیف شد كه وزارت نفت و نیرو اقداماتی در این زمینه انجام دهند كه این مصوبه اجرایی شود.
رئیس امور انرژی سازمان برنامه و بودجه كشور تصریح كرد: شورای عالی انرژی این گونه ابلاغ كرده كه وزارت نفت و نیرو موظف می باشند تدابیری را اتخاذ كنند كه سالانه ۲۵ هزار حلقه چاه تا آخر برنامه ششم برق دار شود. این پروژه هم همچون پروژه قبلی از لحاظ زیست محیطی بسیار كمك خواهد نمود كه مصرف گازوئیل در بخش كشاورزی كاهش داده شود و در نتیجه انتشار گازهای گلخانه ای كاهش پیدا كند.

1398/02/07
14:59:28
5.0 / 5
4472
تگهای خبر: آب , انرژی , تولید , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز